default-image

Επιφυλάξεις με τα «σχέδια» κατά της αδήλωτης εργασίας

Κρήτη
Επιφυλάξεις με τα «σχέδια» κατά της αδήλωτης εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει υποστελεχωμένη η Επιθεώρηση Εργασίας

Αλλαγή της «αρχιτεκτονικής» του προστίμου για την αδήλωτη εργασία «από την αμιγώς εισπρακτική σε μία λογική περισσότερης δικαιοσύνης προς τον "αδήλωτο" εργαζόμενο» εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε «σε λίγες ημέρες θα έρθει η σχετική διάταξη στη Βουλή και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για κάποιον που "πιαστεί" με αδήλωτο εργαζόμενο, θα μειώνεται σημαντικά εφόσον λάβει χώρα πρόσληψή του και, ανάλογα με το χρονικό διάστημα της σύμβασης εργασίας που υπογράφεται, θα μειώνεται και το πρόστιμο».

«Οι δηλώσεις της υπουργού θα κριθούν σε πραγματικό χρόνο στην αγορά εργασίας» το σχόλιο του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 98,4.

Θετικό βήμα για τον ίδιο η υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους διετούς διάρκειας, με σοβαρό αγκάθι για τους εργαζόμενους σε τοπικό επίπεδο τη διάλυση της Ένωσης Ξενοδόχων αλλά και την υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Ηρακλείου που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και θα παραμείνουν στον εργασιακό τους χώρο έως τις 11 Μάιου υπενθύμισε προς το αρμόδιο υπουργείο τις υποσχέσεις του, περί ρύθμισης του θέματός τους από το 2017.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News