«Είμαστε απλήρωτοι για εννέα μήνες»

Κρήτη
«Είμαστε απλήρωτοι για εννέα μήνες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα παραμένουν οι υποσχέσεις της πολιτείας

24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Πέμπτη 29 Μαρτίου των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Εργαζόμενοι μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται και διεκδικούν, την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι για εννέα μήνες.

Την υλοποίηση της δέσμευσης της σημερινής κυβέρνησης για οριστική τακτοποίηση όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.

Την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και στους Οικογενειακούς Βοηθούς του Προγράμματος.

Την ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αποδόμηση και διάλυση του, λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις ανάγκες εφαρμογής του προγράμματος οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανακοίνωσε πως συμπαραστέκεται, στηρίζει και καλύπτει συνδικαλιστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στους 245 είναι οι εργαζόμενοι του προγράμματος στην Κρήτη, όπως είπε στο Ράδιο 98,4 η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Εργαζόμενων στο Πρόγραμμα  Χρυσούλα Κλεισαρχάκη, εξυπηρετώντας 80.000 ωφελούμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News