Κρήτη

Κυκλική Οικονομία: Το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων

Σε 2-3 χρόνια θα έχει γίνει το πρώτο βήμα στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο χτυπά σήμερα και αύριο η καρδιά της Κυκλικής Οικονομίας, με αφορμή το Συνέδριο με θέμα: «Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Πορεία προς την Κυκλική Οικονομία», που διοργανώνει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.)

Στο 2ήμερο Συνέδριο, κορυφαίοι ομιλητές από τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των απορριμμάτων, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου, θα αναπτύξουν τις διεθνής τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές του τομέα. 


Οι εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος στο Συνέδριο είναι ελεύθερη.

«Το αύριο της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση τους για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος τους ΕΣΔΑΚ Παύλος Μπαριτάκης , στο Ράδιο 98,4.


Επαναλαμβάνει τη σημασία του διαχωρισμού τους από την πηγή με τη συμβολή όλων μας και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από το σχολείο και εκτιμά ότι στα επόμενα 2 με 3 χρόνια θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα σε τοπικό επίπεδο.


Τέλος καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, καθώς μόνο κερδισμένοι θα βγουν ακούγοντας τους ομιλητές για το θέμα.  

 

Σχόλια