Το εναέριο τρένο στην Κρήτη ξανά στο προσκήνιο

Κρήτη
Το εναέριο τρένο στην Κρήτη ξανά στο προσκήνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σχετικό αίτημα από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των εναέριων μεταφορών.

Την πρόταση της εταιρείας sky way,  ότι υπάρχει πρόθεση για ενημέρωση γύρω από την προμελέτη που έχει συνταχθεί για την κατασκευή εναερίου σιδηροδρομικού δικτύου που θα ενώνει την Κρήτη κάνει γνωστή ο Σταύρος Πολέντας , πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» Στ. Πολέντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχές Ιανουαρίου ο Σταύρος Πολέντας με επιστολή του προς τα ΜΜΕ πρότεινε τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη.

Ο Σταύρος Πολέντας είχε αναφέρει τότε ότι σύμφωνα με μελέτες ο χρόνος που θα απαιτείται με τρένο για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στο αεροδρόμιο Χανίων είναι 25 λεπτά με ταχύτητες 360 χλμ/ώρα!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την επιστολή που εστάλη στον Περιφερειάρχη Κρήτης τις τελευταίες ώρες και αφορά αυτήν την φορά στο αίτημα της εταιραίς sky way.

Αγαπητέ Κύριε Περιφερειάρχα, Σας υποβάλλω το σχετικό με το οποίο η εταιρεία sky way μας γνωρίζει ότι, έχει την πρόθεση να έλθει στην Κρήτη προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά με την πρόταση -προμελέτη που έχει συντάξει για την κατασκευή εναερίου σιδηροδρομικού δικτύου που θα ενώνει την Κρήτη .Με βάση την πρόταση της εταιρείας εκτίμηση μας είναι ότι καλό θα είναι να διοργανώσουμε μια ημερίδα για να ακούσουμε την πρόταση τους ,να υποβάλλουμε σχετικές ερωτήσεις και απορίες ώστε να έχουμε μια σφαιρική ενημέρωση επί της προτάσεως των .Επειδή σύμφωνα με την πρότασή τους ουδεμία παραπέρα υποχρέωση μας ζητάνε να αναλάβουμε Σας προτείνουμε όπως δεχθείτε την διοργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας σε τόπο και χρόνο που σεις θα ορίσετε ώστε όλοι οι αρμόδιοι και όχι μόνο να ενημερωθούν για την νέα προοπτική ανάπτυξης του Νησιού μας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Κύριε Περιφερειάρχα για 125 και πλέον χρόνια συζητάμε οι Κρητικοί για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε την Κρήτη, όμως τελικά όλες οι προτάσεις ,σκέψεις ,μελέτες και ιδέες παρέμειναν στο στάδιο της απλής ενημέρωσης και έμειναν σε κατάλληλο ράφι στο αρχείο ..

Ως εκτιμούμε είναι δυνατή η δρομολόγηση ενός τέτοιου έργου επί εποχής σας ως Περιφερειάρχου Κρήτης που εξ 'όσων γνωρίζουμε το όνειρο Σας και ο απώτερος σκοπός Σας είναι η κατασκευή του νέου Β.Ο.Α.Κ όσο θα είστε Περιφερειάρχης Κρήτης .. Είμαι στην διάθεση σας σε ότι χρειασθεί για την υλοποίηση της προτεινομένης Ημερίδας .

Με εκτίμηση και απόλυτη εμπιστοσύνη Σταύρος Πολέντας”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News