default-image

Στο σκαμνί "4" για τη δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ

Κρήτη
Στο σκαμνί "4" για τη δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει τους επόμενους μήνες η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, το άψυχο σώμα του οποίου είχε εντοπιστεί τον Ιανουάριο του 2017, στη Ροδιά Ηρακλείου.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο Ηρακλείου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, παρέπεμψε σε δίκη και τα τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί κακουργηματικές κατηγορίες αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας του αδικοχαμένου 39χρονου.

Έτσι, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αναμένεται να καθίσουν μέσα στους ερχόμενους μήνες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Ηρακλείου ή Λασιθίου).

Πρόκειται για τον 35χρονο συνέταιρο του θύματος, δύο νεαρούς ηλικίας 26 και 24 ετών, καθώς και την 31χρονη φίλη του 35χρονου. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017, οι Αρχές είχαν προβεί στη σύλληψη του 35χρονου, της 31χρονης και του 26χρονου.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Ηρακλείου, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι ο 35χρονος και ο 26χρονος, ενώ η 31χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αρκετές εβδομάδες μετά, η Αστυνομία συνέλαβε σε περιοχή της Αθήνας και τον 24χρονο. Μετά τη σύλληψή του ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο: Και αυτός, μετά την απολογία του στον ανακριτή, είχε κριθεί προφυλακιστέος.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ημερομηνία της πολύκροτης δίκης αναμένεται να προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News