Κρήτη

Η εικόνα στην εθνική οδό μετά το «Γολγοθά»

Πως διεξάγεται η κίνηση και πότε ολοκληρώνεται το έργο

Μετά την ταλαιπωρία άλλαξε σήμερα η εικόνα στην εθνική οδό.

Οι εικόνες κυκλοφοριακού πανικού που επικράτησαν χθες στην εθνική οδό λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στον κόμβο Γουρνών ενόψει της ολοκλήρωσης των έργων στο τμήμα του Βόρειου οδικού άξονα Κρήτης, αποδείχθηκε ότι απαιτούσαν τεράστια υπομονή από τους οδηγούς που βρέθηκαν μέσα σε ένα μποτιλιάρισμα εκατοντάδων αυτοκινήτων και χρειάστηκε να αναμένουν επί ώρα προκειμένου να προχωρήσουν ακόμη και λιγοστά μέτρα.

Η κίνηση των οχημάτων γινόταν με ρυθμούς χελώνας κάτι που ευτυχώς για τους οδηγούς δεν επαναλήφθηκε σήμερα που η κυκλοφορία λόγω των εργασιών διακόπηκε στον κόμβο Καστελίου και στον κόμβο Μοχού.

Αν και η κίνηση ήταν αυξημένη, εντούτοις καθυστερήσεις δεν δυσκόλευαν την μετακίνηση, δείχνοντας τη διάσταση ανάμεσα στην εικόνα της προηγούμενης με την επόμενη ημέρα.

Με απαγορευτικά αλλά και ενημέρωση από τους εργαζόμενους στο έργο οι οδηγοί κατευθύνονταν προς το τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού, ενώ επιτρεπόταν μόνο η διέλευση για όσους κινούνταν προς Καστέλι ή προς το Οροπέδιο Λασιθίου.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη, το τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης Γούρνες Χερσόνησος θα παραδοθεί τη Μεγάλη Τετάρτη.

 

Σχόλια