4 Κρητικοί «ξαναζούν» τις τραγικές στιγμές μέσα στα συντρίμμια των αυτοκινήτων τους

Κρήτη
4 Κρητικοί «ξαναζούν» τις τραγικές στιγμές μέσα στα συντρίμμια των αυτοκινήτων τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανόλης, η Κατερίνα, ο Μανόλης και ο Μάνος επέζησαν από τροχαία ατυχήματα, όμως καθηλώθηκαν σε αναπηρικό αμαξίδιο, βλέποντας την ζωή τους να αλλάζει ριζικά.

Έτσι, πολύ απλά, μέσα από τα συντρίμμια των τροχαίων τους να «ξεπροβάλουν» 4 άλλοι άνθρωποι που ήρθαν αντιμέτωποι με την αναπηρία και μάλιστα με την αναπηρία στην Ελλάδα, όπου τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Οι 4 αυτοί σπουδαίοι άνθρωποι στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» συγκλόνισαν και μοιράστηκαν τις τραγικές ιστορίες τους στέλνοντας ένα μήνυμα ουσίας στους Κρητικούς.

Αυτοί οι άνθρωποι κάθισαν απέναντι από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τα τροχαία ατυχήματα, με την συμβολή πολλών φορέων και την σφραγίδα της ΚΡΗΤΗ TV.

Τα τέσσερα νέα παιδιά καθισμένα στο αναπηρικό τους αμαξίδιο έριξαν γροθιά στο στομάχι της Κρητικής συνείδησης, μιλώντας για τον δικό τους Γογλοθά, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

Ναι, Ανάσταση, γιατί αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη να σταθούν ξανά στα πόδια τους, και ας μην περπατούν, και πραγματικά να μεγαλουργήσουν.

Όλοι υπογράμμισαν ότι δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι μας για τις τραγωδίες, αλλά και εμείς οι ίδιοι που απλά δεν κάνουμε το αυτονόητο όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα όλοι δήλωσαν ακόμα και θυμωμένοι με τον ίδιο τους το εαυτό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του παραολυμπιονίκη, Μανόλη Στεφανουδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι το δικό του τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε έπειτα από διασκέδαση και κατανάλωση αλκοόλ.

Συγκλονίζει όμως και η ιστορία της Κατερίνας Βάνδουλα, η οποία ταξίδεψε μέχρι την Αμερική για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει μετά το τροχαίο ατύχημα, όμως εκεί βίωσε την πιο σκληρή πραγματικότητα της ζωής της: της είπαν ότι δεν μπορεί να περπατήσει ξανά.

Ο Μανόλης Μαράκης συγκινεί, αφού κατάφερε να «μετατρέψει» το τροχαίο ατύχημα σε ένα μάθημα ζωής, αναφέροντας ότι, μπορεί στην αρχή να έκλαψε, όμως – πλέον – κάθε μέρα που περνάει ευχαριστεί το Θεό που επέζησε.

Για το Μάνο Στυλιανακάκη, η λέξη «καθηλωμένος» δεν ισχύει, μιας και, όπως ο ίδιος αναφέρει: «Καθηλωμένος θα ήμουν εάν δεν είχα το αναπηρικό αμαξίδιο».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News