Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έπεσε θύμα τροχαίου, με το χέρι του να κόβεται στα δύο

Κρήτη
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έπεσε θύμα τροχαίου, με το χέρι του να κόβεται στα δύο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Καλεσμένος στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής", ο σεβασμιότατος αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο τροχαίο ατύχημα που είχε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε καρφώθηκε σε βράχο, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του στο χέρι.

«Ήμουν με 4 ανθρώπους σε ένα αυτοκίνητο και εκεί που πηγαίναμε ξαφνικά αυτό χτύπησε πάνω σε βράχο. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε πάρα μόνο εγώ. Το χέρι μου κόπηκε στα δύο.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κρήτης εξιστόρησε την περιπέτεια του που διήρκησε μέρες και για την αποκατάσταση του χεριού του χρειάστηκε να μεταφερθεί μέχρι και στη Γερμανία από όπου και επέστρεψε μετά από καιρό υγιής.

«Πρώτη φορά αναφέρομαι στο περιστατικό και να σας πως ότι δεν τρόμαξα καθόλου στο ατύχημα. Από όλους όσοι ήμασταν μέσα, χτύπησα μόνο εγώ. Μετά πήγα σε Χανιά, Αθηνα αλλά και Γερμανία για την αποκατάσταση του χεριού μου που διήρκησε 40 ημέρες και γύρισα υγιής».

Η εμπειρία αποκατάστασης των τραυμάτων του αλλά και η δύναμη της πίστης είχαν καταλυτικό ρόλο σε αυτή την περιπέτεια του.

Παρακολουθήστε το σχετικό αποσπασμα με την εξομολόγηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης στον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη.

Παράλληλα στην εκπομπή Ώρα αιχμής παρουσιάστηκαν τα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ με βάση της γεωγραφία των τροχαίων στην Κρήτη παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της εκπομπής Ώρα αιχμής με αφορμή το βίντεο της αρχιεπισκοπής Κρήτης για τα τροχαία στο νησί.

Με βάση την ιστορία των τροχαίων στην Κρήτη το πλέον αιματοβαμμένο σημείο του ΒΟΑΚ είναι η στροφή στην Σκαλέτα Ρεθύμνου που έχει δώσει και το πιο πολύνεκρο τροχαίο στο νησί μας. Με το τουριστικό πούλμαν με μετέφερε Γάλλους τουρίστες.

Από τα πλέον αιματοβαμμένα σημεία του ΒΟΑΚ και ο κόμβος της Αγίας Πελαγίας και ακολουθούν η περιοχή του Φόδελε και η μεγάλη ευθεία στις Σίσσες Μυλοποτάμου.

Σε όλα τα παραπάνω σημεία έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες.

Στην διάρκεια της εκπομπής “Ώρα Aιχμής” ο Αρχιεπίσκοπoς Κρήτης Ειρηναίος έστειλε το δικό του μήνυμα για την μάστιγα των τροχαίων που έχουν βυθίσει στο πένθος δεκάδες οικογένειες στο νησί μας.

https://www.youtube.com/watch?v=ceMhE_JEWAs?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=0&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News