Νοτιάδες και σκόνη ταλαιπώρησαν και σήμερα τους Κρητικούς

Κρήτη
Νοτιάδες και σκόνη ταλαιπώρησαν και σήμερα τους Κρητικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν και συνηθισμένοι οι Κρητικοί στον ανεπιθύμητο επισκέπτη, που δεν είναι άλλος από την αφρικανική σκόνη και τελευταία όλο και πιο συχνά με τη βοήθεια των νοτιάδων μας δηλώνει την παρουσία της, ποτέ μα ποτέ δεν είναι… ευπρόσδεκτη!

Μετά και από το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 22 Μαρτίου, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση και του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα επεισόδια που σημειώθηκαν στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στη Μεγαλόνησο, οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να πάρουν… ανάσα καθαρού αέρα και ξανά τα ίδια.

Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να αφήσουν τις σκούπες και τις σφουγγαρίστρες οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι είχαν βγει σε μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και δρόμους, καθαρίζοντας αυτοκίνητα και μηχανές, ήρθε να μας… δηλώσει ξανά παρουσία, προκαλώντας μας… πονοκέφαλο.

Σήμερα, μπορεί να μην ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο και κυρίως τόσο εντυπωσιακό, μπορεί ο ουρανός να μην έγινε πορτοκαλί, ωστόσο ήταν θολός καθώς και οι ριπές του αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας πολύ έντονες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του μετεωρολόγου κ. Μανώλη Λέκκα στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν τιμές που ξεπέρασαν τα 300 μιλιγκράμ ανά κυβικό μέτρο.

Όπως ο ίδιος είπε: «Το επεισόδιο μεταφοράς δεν έχει τελειώσει γι’ αυτό και η ατμόσφαιρα είναι θολή. Προγνωστικά ωστόσο, από αύριο το μεσημέρι το φαινόμενο αναμένεται να εκλείψει παντελώς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News