Τι θα γίνει την Τρίτη με τα σχολεία

Κρήτη
Τι θα γίνει την Τρίτη με τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία έχει προκαλέσει το φαινόμενο της εισβολής της αφρικανικής σκόνης, το οποίο με συχνότητα πλέον «επισκέπτεται» το νησί και επεκτείνεται απ' άκρη σ' άκρη, προκαλώντας διάφορα προβλήματα υγείας και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μεγάλη η ανησυχία και των γονιών για τα παιδιά τους, τα οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις και δραστηριότητες. Τι θα γίνει με τα σχολεία, θα είναι ανοιχτά και ποια θα παραμείνουν κλειστά, είναι τα εύλογα ερωτήματα των γονέων.  

Λόγω του έντονου φαινομένου και των πιθανών επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία των μαθητών, ο δήμαρχος Ιεράπετρας, αποφάσισε αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου, να παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, τα σχολεία ωστόσο στο Ηράκλειο θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς το φαινόμενο υποχωρεί, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Πιο αναλυτικά, το neakriti.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας στο Ηράκλειο κ. Βλαχάκη, ο οποίος ανέφερε ότι όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, αφού ο καιρός βελτιώνεται και δεν τίθεται θέμα με τη σκόνη.  

Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα γίνει με το Οροπέδιο Λασιθίου και αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Στεφανάκη, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση από το βράδυ, αλλά δεν έχει παρθεί ακόμα καμία απόφαση.

Όπως τόνισε θα υπάρξει ανακοίνωση στη διάρκεια της ημέρας, για το τι θα γίνει με τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται πως ο μοναδικός δήμος σε ολόκληρη την Κρήτη που αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα, λόγω του έντονου φαινομένου, είναι ο δήμος Οροπεδίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News