«Χάθηκε» ο... ορίζοντας - Ποιες περιοχές πνίγηκαν στη σκόνη

Κρήτη
«Χάθηκε» ο... ορίζοντας - Ποιες περιοχές πνίγηκαν στη σκόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tοπίο στην ομίχλη μοιάζει και πάλι η Κρήτη λόγω νέας «εισβολής» αφρικανικής σκόνης που επεκτάθηκε σε όλο το νησί.

Περιοχές χάθηκαν στη…σκόνη καθώς η εθνική οδός στο ύψος των Μαλίων έμοιαζε με θολό τοπίο χωρίς να φαίνεται ο ορίζοντας και η οδήγηση γινόταν με εξαιρετικά χαμηλή ορατότητα.

«Χτύπησε» 600 μικρογραμμάρια το κυβικό μέτρο

Στο Ηράκλειο μάλιστα και πάλι η σκόνη χτύπησε «κόκκινο» αφού άγγιξε 600 μικρογραμμάρια το κυβικό μέτρο, 300 στη Φινοκαλιά Λασιθίου (σταθμός τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης ) και 300 περίπου και στα Χανιά. Οι μετρήσεις έγιναν σε σταθμούς της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη που ο ουρανός της Κρήτης πήρε πορτοκαλί απόχρωση και βιώσαμε το πρωτοφανές φαινόμενο επέλασης τεράστιας ποσότητας σκόνης, καταγράφηκε τιμή 4.750 μικρογραμαρίων το κυβικό μέτρο στο Ηράκλειο.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι Κ. Λαγουβάρδος - Β. Κοτρώνη σύμφωνα με τις καταγραφές του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στα Χανιά, η σημερινή ημέρα είναι η 10η του φετινού Μαρτίου με τη μέση ημερήσια συγκέντρωση σκόνης να ξεπερνά τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Και την Τρίτη πάντως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους προβλέπονται νοτιοδυτικοί άνεμοι έντασης 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-20 βαθμούς Κελσίου. Η σκόνη θα υποχωρήσει σταδιακά προκαλώντας ανακούφιση.

Αναλυτικά για την Τρίτη σύμφωνα με το meteocrete.gr

Στο Ηράκλειο προβλέπονται:

Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4-6 και πρόσκαιρα τοπικά έως πολύ ισχυροί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 22°c, στα νότια από 10 έως 20°c ενώ στα ορεινά από 7 έως 16°c

Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 και πρόσκαιρα έως μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 20°c, στα νότια από 11 έως 21°c ενώ στα ορεινά από 6 έως 16°c.

Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 και πρόσκαιρα έως μέτριοι 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 20°c, στα νότια από 11 έως 21°c ενώ στα ορεινά από 6 έως 16°c.

Αγ. Νικόλαος

Λίγες παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 και πρόσκαιρα έως μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 20°c, στα νότια από 11 έως 21°c ενώ στα ορεινά από 6 έως 16°c

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News