default-image

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχυρούς ανέμους στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχυρούς ανέμους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε μας… έφτανε η αφρικανική σκόνη που έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της στην Κρήτη, εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ένα δελτίο που επηρεάζει και την Κρήτη!

Από το μεσημέρι της Δευτέρας ξεκινά να επηρεάζεται το νησί μας από τους θυελλώδεις ανέμους που αναγγέλλει η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα, από τη 13:00 θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 – 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Κρητικό πέλαγος με επίκεντρο την Ιεράπετρα.

Από τις 16:00 θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 – 8 μποφόρ στο δυτικό – ανατολικό Κρητικό πέλαγος.

Γι’ αυτό λοιπόν οι Κρητικοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Με αφορμή το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κάνει παράκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμεων μικρών σκαφών στην περιοχή μας, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

«Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News