default-image

Το σκεπτικό που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία - Διαφωνεί με την απόφαση Στεφανάκη ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Κρήτη
Το σκεπτικό που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία - Διαφωνεί με την απόφαση Στεφανάκη ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτα καθησυχαστικός ως προς την λειτουργία των σχολείων εμφανίστηκε σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Βλαχάκης μετά και την νέα επέλαση της σκόνης στην Κρήτη.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα άνοιξαν κανονικά στο Ηράκλειο και αυτό γιατί οι αρμόδιες αρχές έκριναν ότι δεν τίθεται λόγος να μην κάνουν μάθημα σήμερα τα παιδιά, λόγω σκόνης.

"Οι γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους, αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, αν το θεωρούν σκόπιμο να μην τα πάνε. Επικοινώνησα με Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και με ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Διαφωνώ με τη Δημοτική Αρχή Οροπεδίου που πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία", αναφέρει μεταξύ άλλων στο neakriti.gr ο κ. Βλαχάκης.

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι τα σχολεία θα κλείσουν εφόσον κριθεί απαραίτητο στην διάρκεια της ημέρας. Μία απόφαση ως επί το πλείστον που θα αφορά τους μαθητές , απογευματινής βάρδιας, δηλαδή του 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καιτου  εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα σχολεία της Κρήτης και σύμφωνα με ενημέρωση από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, όλα τα σχολεία και στους 4 νομούς λειτούργησαν κανονικά, εκτός από το Οροπέδιο που ως γνωστόν με απόφαση του κ. Στεφανάκη, σήμερα οι μαθητές θα μείνουν τα σπίτια τους .

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου κ. Στεφανάκη, «κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων έκτακτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων, που περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, «τις προηγούμενες μέρες είχαμε ενημέρωση για μαθητές που δυσκολεύτηκαν στην αναπνοή λόγω της σκόνης και έτσι θα πρέπει να τους προστατεύσουμε με δεδομένο τις νέες προειδοποιήσεις».

Ο καιρός σήμερα 

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «θα υπάρξει μια πιο έντονη μεταφορά προκαλώντας και πάλι προβλήματα στο νησί μας, καθότι θα υπάρχει σημαντική θολότητα στην ατμόσφαιρα, ενώ θα περιορίζεται σημαντικά και η οριζόντια ορατότητα».

Όπως εξηγεί, «Για τις μέγιστες συγκεντρώσεις που εμφανίζονται τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας  απαιτείται μέγιστη προσοχή». «Η υποχώρηση των συγκεντρώσεων σκόνης θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα το απόγευμα, διατηρώντας όμως ακόμη σημαντικές ποσότητες, ενώ αποκατάσταση μιας πιο καθαρής ατμόσφαιρας αναμένεται από την Τρίτη και μετέπειτα», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Λέκκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News