«Καρόδρομος» ο ΒΟΑΚ στα μάτια των τουριστών  

Κρήτη
«Καρόδρομος» ο ΒΟΑΚ στα μάτια των τουριστών  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευτική είναι η εικόνα του ΒΟΑΚ στα μάτια των επισκεπτών του νησιού, με αποτέλεσμα να βλάπτεται η εικόνα του ταξιδιωτικού προορισμού.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα για τους επαγγελματίες του Ρεθύμνου, που δέχονται αφίξεις από τους γειτονικούς νομούς της Κρήτης μέσω του εθνικού οδικού δικτύου, που δε μοιάζει παρά με επαρχιακό δίκτυο, όπως παραπονιούνται οι τουρίστες.

Οι ίδιοι ζητούν καλύτερη συνεργασία των πολιτών με την Τροχαία ΒΟΑΚ για να μετριαστεί το πρόβλημα, ενώ έχουν στενή επαφή με τους επισκέπτες του νησιού και μαθαίνουν από πρώτο χέρι τι είναι αυτό που αποδοκιμάζουν στην κατά τα λοιπά «ναυαρχίδα» του τουρισμού, την Κρήτη, και αυτό δεν είναι άλλο από το ΒΟΑΚ.

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αυτοκινητόδρομος από τους τουρίστες, παρά μάλλον ένα επικίνδυνο επαρχιακό οδικό δίκτυο, κάτι που βλάπτει την εικόνα του προορισμού, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης.

Ο Μανόλης Χλιατουτάκης, επαγγελματίας του τουρισμού και μέλος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, ξεκαθαρίζει ότι οι ντόπιοι με το που αντιληφθούν κάποιο σημείο του ΒΟΑΚ με κλαδιά και λοιπά απορρίμματα, όπως και κάποιον που οδηγεί επικίνδυνα ή ακόμη και νεκρά ζώα στο οδόστρωμα, θα πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με την αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας ΒΟΑΚ, για να επιληφθεί των προβλημάτων που αμαυρώνουν την εικόνα του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κακό οδικό δίκτυο επηρεάζει αρνητικά και τις οικονομικές απολαβές των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουρισμού, δεδομένου ότι η έλλειψη αισθήματος ασφάλειας των επισκεπτών σημαίνει παράλληλα και συστολή της οικονομικής δαπάνης τους εξαιτίας των περιορισμένων μετακινήσεών τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News