Ξανά στην Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη

Κρήτη
Ξανά στην Κρήτη η Ντόρα Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κέντρο ερευνών  φυσικής πλάσματος και laser, στο Ρέθυμνο, βρέθηκε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απ' όπου τόνισε τη σημασία της έρευνας για μια χώρα όπως η Ελλάδα που έχει ως πιο σημαντικό της κεφάλαιο, την έρευνα και την καινοτομία και όσους την υπηρετούν.

Εντυπωσιασμένη από το κέντρο ερευνών φυσικής πλάσματος και laser του ΤΕΙ Κρήτης στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας ότι είναι σημαντική η δράση του τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη σε θέματα ενέργειας και όχι μόνο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, δέχθηκε την ανησυχία από επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης για το γεγονός ότι έτερα ΤΕΙ ανά την Ελλάδα ενοποιούνται και διαμορφώνονται σε νέα πανεπιστήμια, κάτι που επί του παρόντος δεν φαίνεται ως προοπτική για το ΤΕΙ της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερευνητικό εργαστήριο HiPER στο Ρέθυμνο πραγματοποιούνται πειράματα για την σύντηξη υδρογόνου με laser, κάτι που αν ευοδωθεί, τότε θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα με την παραγωγή καθαρής ενέργειας από θαλασσινό νερό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News