Κυκλοφοριακές αλλαγές στον ΒΟΑΚ – Δείτε τι αλλάζει

Κρήτη
Κυκλοφοριακές αλλαγές στον ΒΟΑΚ – Δείτε τι αλλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη γύρω από το οδικό έργο “Γούρνες-Χερσόνησος”, καθώς, μετά τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης θέλει να παραδοθούν κανονικά σε χρήση, με διπλή μάλιστα διατομή, μέχρι τα μέσα της Μ. Εβδομάδας τα 7 από τα 9,5 χιλιόμετρα του νέου δρόμου.

Αυτό είναι το μεγάλο “στοίχημα” που έχουν θέσει στον Οργανισμό. “Στοίχημα” που περιμένει πώς και πώς να ευοδωθεί και ο κόσμος, μιας και το άνοιγμα του τμήματος “Γούρνες-Χερσόνησος”, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θα δώσει μεγάλη “ανάσα” στις εορταστικές ημέρες που έρχονται και επιφυλάσσουν αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, ο ΟΑΚ Α.Ε. προχώρησε στη θέσπιση και στη δημοσιοποίηση νέων έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για το διάστημα αυτό, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτελούμενες εργασίες στις ασφαλτικές στρώσεις και στην τοποθέτηση του διαχωριστικού στηθαίου στα δύο άκρα (στην αρχή και στο τέλος δηλαδή) του υποτμήματος των 7 χιλιομέτρων που ετοιμάζεται να δοθεί κανονικά σε χρήση.

«Υπήρξε όντως μια καθυστέρηση σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα όταν κλείσαμε το δρόμο το Νοέμβριο, εκτρέποντας την κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό. Αυτή τη στιγμή όμως η εργολαβία εξελίσσεται σε πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Για την ακρίβεια βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές και διαφορετικές τεχνικές εργασίες, όπως ασφαλτοστρώσεις, οδοστρωσίες, κατασκευές και τοποθετήσεις μεταλλικών στηθαίων, πολλά συνεργεία με πολλές διαφορετικές εργασίες.

Οι εργασίες “τρέχουν” πιο γρήγορα. Έχει πέσει το βάρος αυτή τη στιγμή στην αρχή και στο τέλος του τμήματος των 7 χιλιομέτρων που ετοιμάζουμε να παραδώσουμε κανονικά σε χρήση. Γι’ αυτό τέθηκαν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στόχος μας, επιδίωξή μας είναι τα 7 χιλιόμετρα του έργου “Γούρνες-Χερσόνησος” να παραδοθούν στην κυκλοφορία, με διπλή διατομή, με δύο λωρίδες δηλαδή ανά κατεύθυνση, πριν το Πάσχα. Ελπίζουμε το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη», ανέφερε σχετικά στη “Νέα Κρήτη” ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Α.Ε. Γιώργος Αγαπάκης.

Για τα υπόλοιπα 2,5 χιλιόμετρα του νέου δρόμου, βεβαίως, ο κ. Αγαπάκης δε θέλησε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, αφού υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα με την Αρχαιολογία. Όπως μάλιστα μας ενημέρωσε, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις, μιας και θα βρίσκονται εδώ αντιπροσωπία των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί: Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. (ΟΑΚ Α.Ε.), μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων, ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με την Τροχαία του ΒΟΑΚ τίθενται σε ισχύ οι παρακάτω κυκλοφοριακές παρεμβάσεις:

1. Σήμερα Σάββατο, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας του ρεύματος από Άγιο Νικόλαο προς Ηράκλειο, στον κόμβο Καστελίου. Η εκτροπή των οχημάτων θα γίνεται μέσω του κυκλικού κόμβου Μοχού στην ΠΕΟ Μαλίων-Ηρακλείου και μέσω αυτής τα οχήματα θα οδεύουν προς Ηράκλειο. Η εξυπηρέτηση του ρεύματος από Ηράκλειο προς Άγ. Νικόλαο θα γίνεται κανονικά μέσω του κόμβου Καστελίου και του ΒΟΑΚ, όπως γίνεται και σήμερα.

2α. Την Τρίτη 27/3/2018, από τις 8 π.μ. έως τις 2 π.μ. θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο Γουρνών, στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Άγ. Νικόλαο. Τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Καρτερού προς την ΠΕΟ και από εκεί μέσω Κοκκίνη Χάνι θα οδεύουν προς Άγ. Νικόλαο. Η κυκλοφορία από Άγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο στο διάστημα αυτό θα γίνεται όπως σήμερα.

2β. Την Τρίτη 27/3/2018, από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο Γουρνών, του ρεύματος από Άγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο. Τα οχήματα θα εκτρέπονται μέσω της ΠΕΟ προς Ηράκλειο από τον κόμβο Καρτερού.

3. Την Τετάρτη 28/3/2018, από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. θα γίνει ολική διακοπή κυκλοφορίας στον κόμβο Καστελίου επί της αρτηρίας. Η διακοπή θα γίνει στον κυκλικό κόμβο Μοχού, όπου τα οχήματα θα εκτρέπονται από Άγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο στην ΠΕΟ Μαλίων-Ηρακλείου και από εκεί μέσω του κόμβου Γουρνών θα επανέρχονται στο ΒΟΑΚ και θα συνεχίζουν προς Ηράκλειο.

Η κίνηση των οχημάτων από Ηράκλειο και από Καστέλι προς Άγ. Νικόλαο θα γίνεται μέσω της ΠΕΟ Ηρακλείου-Μαλίων μέχρι τη Σταλίδα και από εκεί τα οχήματα θα κατευθύνονται στον κυκλικό κόμβο Μοχού, όπου θα συνεχίζουν κανονικά προς Άγ. Νικόλαο. Η κίνηση αυτή θα γίνεται με παρουσία Τροχαίας στον ισόπεδο κόμβο της περιοχής Αγ. Ιωάννου, που τα μεν οχήματα με κατεύθυνση προς Άγ. Νικόλαο θα οδηγούνται προς Χερσόνησο και τα δε οχήματα με κατεύθυνση προς Καστέλι θα οδεύουν στην ε.ο. Χερσονήσου-Καστελίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News