Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει σύντομα στην Κρήτη

Κρήτη
Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει σύντομα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αφρικανική σκόνη έκανε αισθητό το πέρασμά της στην Κρήτη την Πέμπτη, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και τον ουρανό να «βάφεται» κόκκινος.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα των τελευταίων ετών που ταλαιπώρησε τους Κρητικούς, αφού η κίνηση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων του νησιού αυξήθηκε αισθητά.

Όμως φαίνεται πως η σκόνη και οι νοτιάδες θα… επισκεφτούν ξανά την Κρήτη, όχι όμως τόσο έντονα όσο την Πέμπτη που είδαμε πρωτοφανείς εικόνες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, την Κυριακή θα έχουμε καλές καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακά το φαινόμενο θα εμφανιστεί ξανά, στην πιο ήπια μορφή του.

Ωστόσο, όσο βραδιάζει κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιάδες θα γίνουν ακόμα πιο έντονοι, το ίδιο και η σκόνη που θα κατακλύσει την Κρήτη.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, οι καιρικές συνθήκες της Κυριακής δεν εμπνέουν τόσο μεγάλη ανησυχία όσο αυτές της Πέμπτης.

Έρχονται το Σάββατο άνεμοι και βροχές

Εν τω μεταξύ, μετά το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης (την Πέμπτη) και τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που γνώρισε το νησί μας, οι άνεμοι υποχωρούν.

Οι νοτιάδες μάλιστα δίνουν τη θέση τους σε συννεφιά και τοπικές βροχοπτώσεις.

Όπως αναφέρει το meteo.gr για την αφρικανική σκόνη που έφτασε μέχρι την Κρήτη, το συγκεκριμένο επεισόδιο επηρέασε κυρίως την Κρήτη, όπου σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Ηράκλειο, η μεταφορά σκόνης ήταν τόσο έντονη προκαλώντας σημαντική μείωση της ορατότητας, αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου, κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News