Κρήτη

Πρώτο στον εμβολιασμό εργαζομένων νοσοκομείο της Κρήτης

Βραβείο από τον υπουργό Υγείας κατάφερε να αποσπάσει το νοσοκομείο Ρεθύμνου για μία εξαιρετικά σημαντική ενέργεια που αφορά στον εμβολιασμό των εργαζομένων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου έλαβε βράβευση από τον Υπουργό Υγείας και τη Συντονιστική Επιτροπή Εμβολιασμού Επαγγελματιών Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ για το γεγονός ότι το Νοσοκομείο μας πέτυχε το 1ο υψηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά τη περίοδο 2016-2017 μεταξύ των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί το κύριο προληπτικό μέσο κατά της νοσοκομειακής μετάδοσης της γρίπης και συστήνεται παγκοσμίως από τους φορείς δημόσιας υγείας. Η σύσταση αυτή στοχεύει στην προστασία ευάλωτων ασθενών από τη μετάδοση γρίπης μέσα σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. 

Παρόλο που ο εμβολιασμός των εργαζομένων συστήνεται αρκετές δεκαετίες και το γεγονός ότι ο εμβολιασμός του προσωπικού είναι αποτελεσματικός για την πρόληψη της νοσοκομειακής γρίπης, τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των εργαζομένων δεν ξεπερνούν το 20% στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου κατάφερε και πέτυχε την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, σε ποσοστό 57,11%, κατά της γρίπης των εργαζομένων πανελλαδικά. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Δ.Σ οφείλουν να συγχαρούν δημόσια τους εργαζόμενους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ηθική υποχρέωσή τους  να προστατεύουν τους ευάλωτους ασθενείς και να συμβάλουν στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Επίσης, η Διοίκηση συγχαίρει τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και την πρόεδρό της, Ιατρό κ. Ιωαννίδου Ελένη Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο  καθώς και τις Επισκέπτριες Υγείας του Νοσοκομείου, για την εξαιρετική οργάνωση και υλοποίηση του έργου τους.

Σχόλια