Άλλο εθελοντισμός κι άλλο «αμειβόμενος εθελοντισμός»

Κρήτη
Άλλο εθελοντισμός κι άλλο «αμειβόμενος εθελοντισμός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Κρήτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου

Η Ελλάδα είναι η χώρα που φέτος θα διοργανώσει τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με το Βενιζέλειο Νοσοκομείο να «ανοίγει» το χορό των εκδηλώσεων, μ’ έναν «αγώνα» σκυταλοδρομίας την Τρίτη 27 Μαρτίου.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια και μέχρι τις 14 Ιουνίου θα πάρουν άλλες 12 πόλεις για να ολοκληρωθούν στην Αθήνα και το Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Στην «προσφορά ζωής» και του «εθελοντισμού» από τον «αμειβόμενο εθελοντισμό»  στάθηκε η γιατρός της Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Ευγενία Σταυρακάκη, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 όπως και στην προσπάθεια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των παιδιών μέσα από το σχολείο για τη στάση τους ως ενήλικες στο θέμα.

 Σύμφωνα με το πρόγραμμα του  Κέντρου Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Σύλλογο Θαλασσαιμικών Ηρακλείου – Λασιθίου με την βοήθεια εθελοντών, η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 09.00 το πρωί της τρίτης από το προαύλιο του νοσοκομείου.  

Ακολουθούν: 

Εκκίνηση σκυταλοδρομίας από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η οποία θα καταλήγει στην Πλατεία Ελευθερίας μέσω της Λεωφ. Κνωσού από τις 10:00πμ – 12:00μμ. (στην σκυταλοδρομία θα συμμετέχουν παραολυμπιονίκες, πολίτες, εθελοντές αιμοδότες και μαθητές σχολείου)

Λήξη σκυταλοδρομίας στην Πλατ. Ελευθερίας όπου από τις 9:00πμ θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Στην Πλατ. Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της διοργάνωσης με χαιρετισμό ,απονομή αναμνηστικών και παραδοσιακή μουσική και χορούς. Επίσης στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνεται ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία με φυλλάδια.

 Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι έχει στόχο να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει στη νέα γενιά την ιδέα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν προκειμένου να ενημερωθούν για την εθελοντική αιμοδοσία και να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους και λίγο από το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News