Σκέπασε τα πάντα στο πέρασμά της η αφρικανική σκόνη - Απίστευτες εικόνες

Κρήτη
Σκέπασε τα πάντα στο πέρασμά της η αφρικανική σκόνη - Απίστευτες εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με «πέπλο» αφρικανικής σκόνης ήταν σκεπασμένες σήμερα πολλές περιοχές της Κρήτης με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική σε πολλές περιοχές του νησιού και η ορατότητα περιορισμένη.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σήμερα σε πολλές περιοχές της Κρήτης, με την ορατότητα να είναι περιορισμένη, κυρίως τις απογευματινές ώρες, λόγω της επίσκεψης της αφρικανικής σκόνης, που «έπνιξε» στην κυριολεξία το νησί.  

Λόγω των πολύ ισχυρών νότιων ανέμων το φαινόμενο ξεκίνησε από την δυτική Κρήτη και κατά τη διάρκεια της ημέρας επεκτάθηκε σε όλο το νησί «σκεπάζοντας» τα πάντα στο πέρασμα του.

Η μέγιστη τιμή συγκέντρωσης σκόνης καταγράφηκε από τις 11 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι στην περιοχή του Ακρωτηρίου και ήταν 520 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα και στην ανατολική Κρήτη όπου η συγκέντρωση σκόνης ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα η θολότητα να είναι έντονη στην ατμόσφαιρα και πολύ περιορισμένη η οριζόντια ορατότητα.

Προσοχή στους δρόμους!

Ιδιαίτερη προσοχή κατά μήκος του ΒΟΑΚ πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των κλαδιών που υπάρχουν από πτώσεις εξαιτίας των ανέμων, αλλά και της χαμηλής ορατότητας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δρόμοι είναι ολισθηροί, λόγω της σκόνης που έχει δημιουργήσει επί της ασφάλτου ένα «φιλμ», οπότε οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες.

Τη ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των νότιων ανέμων.

Η αφρικανική σκόνη "σάρωσε" την Ιεράπετρα - Δείτε εικόνες: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News