Πώς θα προστατευθούν από την αφρικανική σκόνη οι Κρητικοί;

Κρήτη
Πώς θα προστατευθούν από την αφρικανική σκόνη οι Κρητικοί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το νησί, με τους θυελλώδεις νοτιάδες να ενισχύουν ολοένα και περισσότερο τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη.

Με αφορμή την αποπνικτική ατμόσφαιρα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους πολίτες και ειδικά τους ασθενείς με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και όσους είναι επιβαρυμένους με αλλεργίες, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν όσο το φαινόμενο βρίσκεται σε ένταση.

Πάντως, σε περίπτωση επιβάρυνσής τους, η 7η ΥΠΕ Κρήτης, καλεί τους Κρητικούς να απευθύνονται άμεσα στις πλησιέστερες δομές υγείας.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης είχε ήδη δώσει συμβουλές για την προστασία των Κρητικών από το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο της υπέρβασης της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 στον ουρανό της Κρήτης.

Τονίζοντας ότι:

  • Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
  • Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.
  • Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News