Ριπές… μαστίγωσαν την Κρήτη - «Πνίγηκαν» στη σκόνη οι Κρητικοί

Κρήτη
Ριπές… μαστίγωσαν την Κρήτη - «Πνίγηκαν» στη σκόνη οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο δύσκολη μέρα για τους Κρητικούς η σημερινή αφού οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι ριπές των ανέμων στην Κρήτη έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έχουν δημιουργήσει, μία αποπνικτική ατμόσφαιρα με πύρινα μέτωπα να έχουν εκδηλωθεί και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα η ένταση των ανέμων κατά τόπους έφθασε τα 12 μποφόρ με πολύ ισχυρές ριπές.

Ρέθυμνο

Αναλυτικότερα, στο Ρέθυμνο και δη στο Φράγμα Ποταμών του Δήμου Αμαρίου, γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε την ένταση των ανέμων σε 12 μποφόρ με τις ριπές να κυμαίνονται στα 125 χιλιόμετρα την ώρα.

Ενώ στο Σπήλι Ρεθύμνου είχαμε 10 μποφόρ με 90 χ.λ.μ. την ώρα .

Στους Αγίους Πάντες Χανίων οι άνεμοι έφθασαν τα 10 μποφόρ με ριπές 103 χλμ την ώρα, στον Ομαλό τα 100 χλμ με 10 επίσης μποφόρ.

Στο νομό Ηρακλείου οι μέγιστες ριπές στο λιμάνι έφθασαν 81χλμ με 9 μποφόρ και στην Κνωσό 72 χλμ με 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο οι ριπές του ανέμου έφθασαν τα 81 χλμ με την ένταση των ανέμων στα 9 μποφόρ, ενώ στη Σητεία οι ριπές έφθασαν τα 64χλμ με την ένταση των ανέμων στα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ.Λέκκα δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ακόμη υψηλότερα ποσοστά στην διάρκεια της ημέρας όμως το ευχάριστο είναι από το βράδυ οι άνεμοι θα κοπάσουν και θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις.

Μεγάλα ποσοστά καταγράφει και η σκόνη στην Κρήτη

Επίσης μεγάλες τιμές καταγράφουν τα αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα λόγω σκόνης από την Αφρική με τον κ. Λέκκα να αναφέρει ότι έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο και την 25η Μαρτίου

Η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από το βράδυ και μετά ενώ αισθητή διαφορά θα δουν οι Κρητικοί κυρίως από το Σάββατο.

Για αύριο πάντως Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να υπάρξει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 10 βαθμούς αλλά και βροχές σε δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης με μικρότερη πιθανότητα σε Ανατολικές περιοχές.

Την Κυριακή αναμένονται σχετικά καλές καιρικές συνθήκες ενώ η έλευση από τα δυτικά ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού θα στρέψει τους ανέμους και πάλι από νότιες διευθύνσεις αλλά με εξασθενημένη ένταση .

Ενδεικτικά πάντως αναφορικά με την θερμοκρασία, ενώ σήμερα ο υδράργυρος άγγιξε τους 30 βαθμούς κελσίου και αύριο θα ξεπεράσεις τους 20 , το Σάββατο θα κυμανθεί από 11 έως και 18 βςθμούς. 

Την Κυριακή πάντως που θα έχουμε νοτιά θα έχουμε και πάλι υψηλές θερμοκρασίες που θα δυσκολέψουν και πάλι τους Κρητικούς , σίγουρα όμως όχι σε τέτοιο βαθμό όπως το σημερινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News