Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη τις τελευταίες ώρες

Κρήτη
Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη τις τελευταίες ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καίγεται η Κρήτη από αργά το βράδυ της Τετάρτης, με τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχουν σκορπιστεί σε πολλά σημεία του νησιού για την κατάσεβση της κάθε φωτιάς που έχει ξεσπάσει.

Αυτή την ώρα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πύρινα μέτωπα με τα πέντε να είναι στα Χανιά. Μεταξύ αυτών, μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Καλαμίτσι όπου τουλάχιστον 10 οχήματα είναι στο χωριό και οι δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται.

Πιο αναλυτικά, φωτιές εκδηλώθηκαν σε Σφηνάρι, Παλιά Ρούματα, Βουκολιές, Πάνω Σταλό, Κακόπετρο, Ανατολικό Σέλινο, Φαλάσαρνα και Κουνουπίτσα, με τα δύο τελευταία μέτωπα να φαίνεται ότι έχουν ελεγχθεί.

Εφιαλτικές ώρες για τους κατοίκους στον Κάμπο Κισσάμου και συγκεκριμένα στο Σφηνάρι,  όπου η φωτιά έκαιγε μανιωδώς και ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν κατοικίες και να ζητηθεί από τους ανθρώπους να τις εγκαταλείψουν. Νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή βρίσκονταν 15 οχήματα με 35 άνδρες για την άμεση αντιμετώπιση του πύρινου εφιάλτη. 

Στο Καλαμίτσι , που κινδύνευσε προς στιγμήν, παραμένουν στο σημείο 10 οχήματα με 25 άντρες και καταφθάνει στην περιοχή 1 πεζοπόρο τμήμα.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο Ρέθυμνο για ένα πύρινο μέτωπο, ενώ άλλη μία φωτιά καίει στο Σίσσι Λασιθίου. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ενώ στο σημείο βρίσκονται 5 οχήματα με 15 υπαλλήλους. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν κατοικίες. Μάλιστα, πολλές από τις φωτιές βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία και είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τα οχήματα.

Οι ισχυροί νοτιάδες πάντως δεν αποτελούν καλό «σύμμαχο» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειωθεί πως από αργά το βράδυ της Τετάρτης έως τώρα, στην Κρήτη ξέσπασαν συνολικά 17 φωτιές από τις οποίες οι 7 βρίσκονται τώρα σε πλήρη εξέλιξη.

Στη διάρκεια της νύχτας σπίτια λαμπάδιασαν και άνθρωποι κινδύνευσαν…

Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν δέντρα, σκεπές υπόστεγων και να αποκολληθούν αποθήκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News