Κρήτη

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κινδύνευσε χωριό της Κρήτης λόγω φωτιάς

Πολύ δύσκολη μέρα η σημερινή για την πυροσβεστική υπηρεσία με νοτιάδες και φωτιές να προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Εκτός από τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη με τη Δυτική Κρήτη να βρίσκεται στο... μάτι του κυκλώνα, μία νέα φωτιά έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.


Αυτήν την φορά ,όπως έγινε γνωστό σε κίνδυνο βρέθηκε το χωριό Καλαμίτσι του Δήμου Αποκορώνου αφού πύρινη λαίλαπα απείλησε σπίτια και αγροτικές κατοικίες. Η φωτιά βρισκόταν στις παρυφές του χωριού και η πυροσβεστική ενισχύθηκε με δυνάμεις της. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, τέθηκε εκτός ελέγχου και στο σημείο έσπευσε και ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ.Μαραγκάκης. 

Οι νοτιάδες έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στις αρχές και συνάμα πολλά προβλήματα, έχοντας ήδη, καταστρέψει περιουσίες, διακόψει την ηλεκτροδότηση και αναγκάζοντας σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Η φωτιά μάλιστα έφτασε πολύ κοντά σε εκκλησία.

Σχολεία έκλεισαν λόγω... νοτιάδων 


Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία ,στο Βάμο του Δήμου Αποκορώνου καθώς από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων και προκλήθηκε άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.

Ως εκ τούτου, μαθητές παρέμειναν προληπτικά στο σπίτι τους.

Φωτιά και στο Λασίθι

Επίσης μεγάλη φωτιά ήταν από νωρίς σε εξέλιξη στο Σίσσι Λασιθίου όπου και έσπευσαν  πυροσβεστικά οχήματα, από τις 6.30 το πρωί, ωστόσο το δύσβατο της περιοχής καθιστούσε πολύ δύσκολη την προσέγγιση στο σημείο.Γύρω στις 11 το πρωί έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παρέμειναν πυροσβετικά οχήματα απο Αγιο Νικόλαο , Οροπέδιο και Ιεράπετρα. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, εστιάζεται στη Δυτική Κρήτη όπου εκτός από τις πυρκαγιές, πολλές περιοχές, έμειναν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας πτώσης στύλων της ΔΕΗ ενώ δέντρα κόπηκαν και ξεριζώθηκαν.

Σχόλια