default-image

Που έκλεισαν σχολεία στην Κρήτη λόγω ανέμων, σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα

Κρήτη
Που έκλεισαν σχολεία στην Κρήτη λόγω ανέμων, σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν προκαλέσει θύελλα προβλημάτων σε όλο το νησί.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες έχουν προκαλέσει θύελλα προβλημάτων σε όλο το νησί.Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δυτική Κρήτη όπου εκτός από τις πυρκαγιές, πολλές περιοχές, έμειναν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας πτώσης στύλων της ΔΕΗ ενώ δέντρα κόπηκαν και ξεριζώθηκαν.

Με απόφαση του Δημάρχου Αποκορώνου, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία ,στο Βάμο του Δήμου Αποκορώνου καθώς από τους ισχυρούς ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων και προκλήθηκε άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των μαθητών.

Ως εκ τούτου, μαθητές παρέμειναν προληπτικά στο σπίτι τους.

Κινδύνευσε χωριό στη Δυτική Κρήτη

Εκτός από τα πύρινα μέτωπα που βρέθηκαν από το πρωί σε εξέλιξη , η Δυτική Κρήτη βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα και μία νέα φωτιά έθεσε σε συναγερμό τις αρχές.

Σε κίνδυνο βρέθηκε το χωριό Καλαμίτσι του Δήμου Βάμου και η  πύρινη λαίλαπα απείλησε σπίτια και αγροτικές κατοικίες.

Η εξέλιξη από τα πύρινα μέτωπα στο νησί

Δύσκολες ώρες βίωσαν οι κάτοικοι στο χωριό Κάμπος που βρίσκεται μετά το Σφηνάρι Κισσάμου.

Λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης και η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο , απειλήθηκαν σπίτια και χρειάστηκε απομάκρυνση των κατοίκων.

Φωτιά έκαιγε στα Παλιά Ρούματα και στον Κακόπετρο του Δήμου Πλατανιά, όπου και μετέβη και ο Περιφερειακός Διοικητής Π. Υ. Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Μικρότερες φωτιές εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων. Από τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, που άρχισαν να πνέουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, στο Δήμο Καντάνου Σελίνου.

Πιο αναλυτικά, φωτιές εκδηλώθηκαν σε Σφηνάρι, Παλιά Ρούματα, Βουκολιές, Πάνω Σταλό, Κακόπετρο, Ανατολικό Σέλινο, Φαλάσαρνα και Κουνουπίτσα.

Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού βρέθηκαν επί ποδός για φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Χανιά,  Ρέθυμνο και  Άγιο Νικόλαο.

Οι άνεμοι που φθάνουν και ξεπερνούν σε ένταση τα 8 μποφόρ ,έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει επιστρατεύει το σύνολο των δυνάμεων .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News