Καλλιάνος: Εξαιρετικό... χιονοπέδιλα στη Β. Ελλάδα, αντιηλιακό στην Κρήτη

Κρήτη
Καλλιάνος: Εξαιρετικό... χιονοπέδιλα στη Β. Ελλάδα, αντιηλιακό στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια θερμοκρασιακή διαφορά θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 24ωρο στη χώρα μας.

Και αυτό γιατί ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» στα νότια τμήματά της και συγκεκριμένα σε περιοχές της Κρήτης, φτάνοντας μέχρι και τους 32 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα χιονίζει!

«Χιονοπέδιλα για εκείνους που θέλουν να κάνουν σκι στα βόρεια Ηπειρωτικά, λοιπόν και αντιηλιακό για όσους θέλουν να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα, στην Κρήτη», με αυτή τη φράση ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, τονίζει ότι ο καιρός αυτό το 24ωρο θα παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πιο αναλυτικά στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι ο καιρός θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ότι πέρα από τις βροχές και την αρκετή σκόνη, η οποία θα έρθει από την Αφρική, οι περισσότερες βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ειδικότερα, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις αντίστοιχες χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται στη δυτική Μακεδονία, πάνω από τα 800 μέτρα, σε τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας, πάνω από τα 1100 μέτρα κατά περιόδους και στα βόρεια τμήματα του Έβρου πάνω από 300 με 400 μέτρα.

Στο Αιγαίο θερμές αέριες μάζες από τα νότια τμήμα της νότια Αφρική, ψυχρές αέριες μάζες από τις Βαλκανικές χώρες. Το εξαιρετικό στοιχείο είναι το εξής: Την ίδια ώρα που θα χιονίζει σε τμήματα πέριξ της Φλόρινας, ακριβώς την ίδια ώρα προς το μεσημεράκι στην Κρήτη ο υδράργυρος θα εκτοξευτεί στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια παράλια.

«Χιονοπέδιλα στη βόρεια ηπειρωτική για όσους θέλουν να κάνουν σκι, αντιηλιακό και ήλιος στα νότια τμήματα της χώρας», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Τεράστια θα είναι η θερμοκρασιακή διαφορά σε μία τόσο μικρή χώρα όπως την Ελλάδα, τονίζει και πιο αναλυτικά τους 12 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος το μεσημέρι της Πέμπτης στη βόρεια Ελλάδα, στους 24 στα δυτικά, στους 22 με 24 στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα, στους 30 με 32 στα βόρεια παράλια της Κρήτης - σε τοπικό επίπεδο - στους 20 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές στις περιοχές 7 με 8 Μποφόρ, ενώ βοριάδες θα πνέουν στις βορειότερες περιοχές, γι’ αυτό θα έχουμε κρύο με από την έλευση των ψυχρών αέριων μαζών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News