default-image

Αν και απών «έφαγε» ποινή για φονικό - «Φορτισμένη» η μητέρα του θύματος

Κρήτη
Αν και απών «έφαγε» ποινή για φονικό - «Φορτισμένη» η μητέρα του θύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στον 23χρονο - σήμερα - Βρετανό για το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου Matthews Burton.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ερήμην, καθώς δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Τελικά, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 15 ετών.

Σημειώνεται ότι παρόντες στο ακροατήριο ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου, η οποία κατέθεσε εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένη.

Εξάλλου, ως μάρτυρες κατέθεσαν  ακόμη μια κοπέλα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού συμβάντος, καθώς και δύο φίλοι του θύματος, οι οποίοι επίσης βρίσκονταν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2014, ο 23χρονος δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, το οποίο τον απήλλαξε από την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του αείμνηστου Matthews Burton.

Στον 23χρονο είχε επιβληθεί τελικά ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της συμπλοκής. Η αθωωτική για τον 23χρονο απόφαση είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία (4-3).

Λίγες ημέρες μετά, ωστόσο, ο Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης όσον αφορά στο σκέλος της απαλλαγής του 23χρονου από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είχαν καθίσει άλλοι 17 Βρετανοί.

Από αυτούς, απαλλάχθηκαν όλοι εκτός από δύο: Ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών με αναστολή για συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για συμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ο άτυχος νεαρός άνδρας είχε έρθει στην Κρήτη για να γιορτάσει τα γενέθλιά του και δολοφονήθηκε ανήμερα των γενεθλίων του

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News