Κρήτη

Ποιοι Δήμοι της Κρήτης θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ορεινοί και νησιωτικοί Δήμοι της χώρας θα καταφέρουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες χάρη στα 20.597.000 ευρώ που θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 88 μικρών Δήμων της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και Κρητικοί. Η ανακοίνωση έγινε από την Καλαμπάκα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στο νομό Τρικάλων, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει εκτάκτως τους Δήμους αυτών των κατηγοριών για δεύτερο συνεχές έτος, αντιλαμβανόμενο τις επιπρόσθετες δυσκολίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, συγκριτικά με Δήμους άλλων κατηγοριών.

Γι´ αυτό και τα κριτήρια κατανομής της ενίσχυσης καθορίζονται βάσει γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών, συνδεόμενων με την νησιωτικότητα, την ορεινότητα και τον πραγματικό πληθυσμό, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι ενισχύσεις διατίθενται στους δικαιούχους Δήμους για την κάλυψη είτε λειτουργικών τους δαπανών, είτε για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα και θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τους Δημάρχους του Νομού στα Τρίκαλα. Στη συνάντηση συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, ο Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας, Γιάννης Μέμηλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιάννης Μπουτίνας, αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς και οι βουλευτές του Νομού, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εσωτερικών μετέβη στην Καλαμπάκα, όπου πραγματοποίησε ξεχωριστή συνάντηση με τον Δήμαρχο.

Ποιοι Δήμοι της Κρήτης θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση;

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων:

Δήμος Σφακίων

Δήμος Καντάνου – Σελίνου

Δήμος Γαύδου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Δήμος Αγίου Βασιλείου

Δήμος Αμαρίου

Δήμος Ανωγείων

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Δήμος Βιάννου

Σχόλια