Προσπάθησε να κάψει σουβλατζίδικο στο Ηράκλειο... ανεπιτυχώς

Κρήτη
Προσπάθησε να κάψει σουβλατζίδικο στο Ηράκλειο... ανεπιτυχώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική υπηρεσία τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Μαρτίου μετά από προσπάθεια εμπρησμού σε σουβλατζίδικο στο Ηράκλειο.

Για καλή του τύχη ένας από τους δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης ήταν παρών όταν ξέσπασε η φωτιά περίπου στις 4 το πρωί. Χάρη στη ψυχραιμία του και την έγκαιρη επέμβαση του η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης αφενός ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η επέμβαση της οποίας ήταν άμεση και καθοριστικής σημασίας, αφετέρου άρπαξε έναν πυροσβεστήρα που διέθετε το κατάστημα και ρίχτηκε μόνος του στη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί την επιχείρηση του αφού η φωτιά περιορίστηκε μόνο στα εξωτερικά ρολά και δεν επεκτάθηκε μέσα στο κατάστημα.

Παρότι το σουβλατζίδικο βρίσκεται σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου με αρκετές συναφείς επιχειρήσεις, δεν υπήρξε αναστάτωση στην περιοχή.

Το ίδιο άμεση ήταν και η αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αφού μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου είχε βρεθεί και συλληφθεί ο δράστης της απόπειρας εμπρησμού. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 63χρονος τοποθέτησε αυτοσχέδιο μηχανισμό με σκοπό τον εμπρησμό του σουβλατζίδικου και την πρόκληση φθορών.

Ο 63χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News