default-image

Προειδοποιεί με αφαίρεση υδρομέτρων ο ΟΑΚ

Κρήτη
Προειδοποιεί με αφαίρεση υδρομέτρων ο ΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους καταναλωτές νερού άρδευσης ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, σε μια προσπάθεια να εισπράξει συσσωρευμένα ανείσπρακτα χρέη.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, το αμέσως επόμενο διάστημα οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του θα προχωρήσουν στην αφαίρεση των υδρομέτρων των καταναλωτών που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους. Αυτό θα συνεπάγεται διακοπή της παροχής του νερού, η οποία μάλιστα θα γίνεται χωρίς προειδοποίηση και με επιβολή τέλους επανασύνδεσης.

Η διοίκηση του Οργανισμού αναγκάζεται να εφαρμόσει αυστηρότερη πολιτική απέναντι στους κακοπληρωτές, με δεδομένο ότι από πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξαν περιπτώσεις ιδιωτών καταναλωτών που δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ, ενώ δεν έδειξαν διάθεση ούτε για διακανονισμό της οφειλής τους. Είναι, δε, χαρακτηριστικά τα παραδείγματα καλλιεργητών καρπουζιού από την περιοχή του Ακρωτηρίου, των οποίων το χρέος προς τον ΟΑΚ για νερό άρδευσης ξεπέρασε τις 40 χιλιάδες ευρώ.

Λειτουργώντας σε ένα ήδη δυσμενές οικονομικά περιβάλλον, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης απευθύνεται αυτή τη φορά στους ιδιώτες καταναλωτές. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στην πρόταση της διοίκησης για διακανονισμό των χρεών τους, οι καλλιέργειές τους κινδυνεύουν να διψάσουν το φετινό καλοκαίρι.

Το θέμα των οικονομικών του ΟΑΚ, πάντως, δεν απασχολεί μόνο τη διοίκηση αλλά και τους εργαζόμενους. Οι τελευταίοι εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν από τις διοικήσεις των ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου την εξόφληση των οφειλών τους προς τον Οργανισμό, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, τόνισαν την ανάγκη επίσπευσης της υπογραφής των νέων συμβάσεων παροχής νερού, προκειμένου, όπως επισήμαναν, να πληρωθούν και οι ίδιοι.

Σε μια προσπάθεια δε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΚ έκανε γνωστό ότι, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον Οργανισμό, το προσωπικό εισέρχεται σε καθεστώς επισφάλειας όσον αφορά στην απασχόλησή του, με ορατό τον κίνδυνο λύσης της εργασιακής σχέσης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News