Για να γλυτώσει το πρόστιμο, μετά από τροχαίο, έστησε… απάτη

Κρήτη
Για να γλυτώσει το πρόστιμο, μετά από τροχαίο, έστησε… απάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ενεπλάκη σε τροχαίο και θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο λόγος για έναν 34χρονο , οδηγό αυτοκινήτου , ο οποίος και συνελήφθη από άνδρες της τροχαίας στο Ηράκλειο μαζί με τον ιδιοκτήτης του Ι.Χ, κατηγορούμενοι για απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν, την περασμένη εβδομάδα. όταν ο 34χρονος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, το οποίο στερούνταν ασφαλιστηρίου συμβολαίου και στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, για να καταγραφεί το περιστατικό.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ίδιος γνωρίζοντας ότι δεν είχε ασφαλιστήριο, επικοινώνησε με την ασφαλιστική και προχώρησε επί τόπου στην έκδοση συμβολαίου.

Όμως λόγω του ότι τα στοιχεία δεν είχαν προλάβει να περαστούν εγκαίρως στο σύστημα της αστυνομίας, οι άνδρες της τροχαίας έκοψαν κανονικά, πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.

Αποτέλεσμα ήτα να ακολουθήσει ένσταση την οποία υπέβαλλαν οι δύο άνδρες, (ιδιοκτήτης και οδηγός) κατά της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης Επιβολής Προστίμου για ανασφάλιστο όχημα, προσκομίζοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, είχε εκδοθεί ηλεκτρονικά, σε μεταγενέστερο χρόνο από το χρόνο του εν λόγω ατυχήματος.

Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης σχετικής με τις ασφάλειες και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό να βεβαιωθεί σε δημόσιο έγγραφο αναληθές περιστατικό προκειμένου να εξαπατηθεί Δημόσια Αρχή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News