Τρεις τραγωδίες με πέντε νεκρούς και πολύνεκρο στην Κρήτη

Κρήτη
Τρεις τραγωδίες με πέντε νεκρούς και πολύνεκρο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη απ’ άκρη σε άκρη του νησιού για τους ανθρώπους που έφυγαν με διαφορά λίγων ωρών και έπειτα κυρίως από τροχαία δυστυχήματα.

Τέσσερις νεκροί μέσα σε μια νύχτα είναι ο τραγικός απολογισμός δύο τραγικών περιστατικών στο νομό Ηρακλείου, που έθεσαν χθες το βράδυ σε συναγερμό τις αστυνομικές Αρχές, την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, με τον ένα νεκρό στους Ζωφόρους Πεδιάδος να έχει καταπλακωθεί από τρακτέρ και τους άλλους τρεις, βουλγαρικής υπηκοότητας, να έχουν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στην Ψαρή Φοράδα. 

Λίγο νωρίτερα ένας 79χρονος υπέκυπτε στα τραύματά του αφού παρασύρθηκε σε τροχαίο στα Χανιά.

Σοκ από το πολύνεκρο τροχαίο στην Ανατολική Κρήτη.

Συγκλονίζει την Κρήτη  το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματιμό 3 ατόμων μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο.

Το Ι.Χ τους σύμφωνα με μαρτυρίες έπεσε σα «βολίδα» σε τοιχίο με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο 3 από του 4 επιβαίνοντες.

Μάλιστα, τα δύο δράματα ήταν σε παράλληλη εξέλιξη, καθώς ο νεκρός στους Ζωφόρους εντοπίστηκε στις 9:04 το βράδυ και ακριβώς ένα λεπτό μετά ενημερωνόταν η Πυροσβεστική για τον εγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην Ψαρή Φοράδα, από το οποίο ανασύρθηκαν αρχικά δύο νεκροί και δύο βαρύτατα τραυματισμένοι, εκ των οποίων ο ένας εξέπνευσε στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά τους στο Ηράκλειο!

Το πολύνεκρο σημειώθηκε στο δρόμο έξω από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ψαρής Φοράδας. Οι τέσσερις Βούλγαροι - μεταξύ 19 και 35 ετών - επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο Audi, χρώματος ασημί, και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Το μοιραίο αυτοκίνητο κυριολεκτικά σφηνώθηκε σε τοίχο του Συνεταιρισμού και μεταμορφώθηκε σε άμορφη μάζα. Από τη σφοδρότατη αυτή πρόσκρουση στον τοίχο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν επιτόπου ο οδηγός του οχήματος και ο ένας συνεπιβάτης πίσω από τον οδηγό.

Περαστικοί, βλέποντας το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία, και αυτή με τη σειρά της κάλεσε την ΕΜΑΚ, που ήταν τη στιγμή εκείνη στους Ζωφόρους Πεδιάδος για τον εντοπισμό ενός ακόμη νεκρού, αυτή τη φορά ενός 69χρονου συνταξιούχου πυροσβέστη, του άτυχου Γιώργου Τσικαλάκη, που εδώ και πολλά χρόνια είχε πάρει σύνταξη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ηρακλείου και ασχολείτο με τη γη.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στη Ψαρή Φοράδα

Μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ψαρής Φοράδας Νίκος Μαρουλάκης δεν έκρυψε τη λύπη του για το τραγικό συμβάν, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο όχημα ήταν γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχοντας ήδη εργαστεί επί σειρά ετών στα θερμοκήπια της περιοχής. Μάλιστα, ο οδηγός έχει και τα παιδιά του στο σχολείο της Ψαρής Φοράδας, ενώ και οι τέσσερις δεν είχαν ποτέ απασχολήσει την τοπική κοινωνία με κάποια συμπεριφορά που θα δημιουργούσε προβλήματα.

Το τι ακριβώς έγινε χθες το βράδυ και αν έτρεχαν ,  είναι ερωτήματα που θα απαντήσει η Αστυνομία στην έρευνα που θα κάνει για τα αίτια του δυστυχήματος. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν χθες στην τοπική κοινωνία αναφέρουν πως προφανώς υπήρχε, τουλάχιστον από τον οδηγό, χρήση αλκοόλ, κάτι βέβαια που τελεί προς διερεύνηση.

«Το περιστατικό έγινε στον κεντρικό δρόμο έξω από το Συνεταιρισμό. Τέσσερις αλλοδαποί, Βούλγαροι, επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Είναι εργάτες που δούλευαν εδώ. Γνωστοί σε μας, δηλαδή. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν αρχικά οι δύο επιτόπου. Τους άλλους δύο τους πήρε το ασθενοφόρο, αλλά απ’ ό,τι έμαθα και ο τρίτος υπέκυψε», είπε χθες το βράδυ στην εφημερίδα “Nέα Kρήτη ” ο Νίκος Μαρουλάκης.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν ,τους έφυγε το αυτοκίνητο και έπεσαν πάνω στον τοίχο. Μιλάμε για μεγάλη ταχύτητα. Μια αστραπή είδα τη στιγμή εκείνη... Και άκουσα το “ντούκου”. Βγήκα έξω και είδα το αυτοκίνητο διαλυμένο. Έτρεχαν πάρα πολύ. Τι να πω. Είμαστε συγκλονισμένοι. Δε συμβαίνουν και κάθε μέρα τόσο δυσάρεστα περιστατικά», είπε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Μαρουλάκης.

«Ήταν πολλά χρόνια στο χωριό μας. Του οδηγού τα παιδιά πάνε εδώ στο σχολείο. Ήσυχοι άνθρωποι. Δε δημιούργησαν ποτέ προβλήματα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί. Εγώ τους άλλους δεν τους ήξερα καλά, αλλά για τον οδηγό σας λέω κατηγορηματικά ότι ήταν ένας σοβαρός οικογενειάρχης, που ποτέ δεν έτρεχε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε»...

Τραγικός θάνατος για 69χρονο στους Ζωφόρους

Και σε όλα αυτά μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία. Είχε πάει για δουλειά στο χωράφι του από νωρίς και δεν είχε γυρίσει ο συνταξιούχος πυροσβέστης από τους Ζωφόρους Πεδιάδος, που είχε φύγει για δουλειά με το τρακτέρ από νωρίς το απόγευμα. Οι δικοί του ανησύχησαν καθώς, ενώ νύχτωνε, δεν μπορούσαν να τον βρουν ούτε στο τηλέφωνο. Ειδοποίησαν την Αστυνομία. Υπέδειξαν την περιοχή όπου θα μπορούσε να είχε πάει για να δουλέψει. Επειδή είχαν περάσει αρκετές ώρες και ο 69χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους δικούς του ανθρώπους, εκείνοι “κακόβαλαν” και, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, όχι άδικα.

Δυστυχώς, ο άτυχος 69χρονος όταν βρέθηκε ήταν ήδη νεκρός, έχοντας καταπλακωθεί από το τρακτέρ.

Η ΕΜΑΚ απλά έσπευσε για να απεγκλωβίσει το άψυχο σώμα του. Δεν είχε προλάβει να ολοκληρώσει τον απεγκλωβισμό, και ένα λεπτό μετά ειδοποιείται να φύγει από τους Ζωφόρους μέρος της δύναμής της και να σπεύσει όσο γίνεται πιο γρήγορα προς την Ψαρή Φοράδα, προκειμένου να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα από αυτοκίνητο που είχε προσκρούσει στον τοίχο του Συνεταιρισμού και είχε μεταμορφωθεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα ένας 79χρονος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από τροχαίο στα Χανιά.

Δραματικές προεκτάσεις πήρε η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων καθώς είχε ως αποτέλεσμα την παράσυρση πεζού.

Συγκεκριμένα η σύγκρουση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη συμβολή των οδών Τσόντου Βάρδα και Ηρώων Πολυτεχνείου στα Χανιά είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό συνταξιούχου αστυνομικού.

Ο 79χρονος λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του βυθίζοντας σε πένθος τους συγγενείς του καθώς όλα δείχνουν ότι βρέθηκε τη λάθος στιγμή, σε λάθος σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News