Κρατούν το τιμόνι μέχρι τα… βαθιά τους γεράματα

Κρήτη
Κρατούν το τιμόνι μέχρι τα… βαθιά τους γεράματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερήλικες οδηγοί στους δρόμους της Κρήτης και μάλιστα πρωταγωνιστές σε τροχαία ατυχήματα.

Μία συνηθισμένη εικόνα το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Ένα φαινόμενο το οποίο προκαλεί προβληματισμό καθώς ολοένα και περισσότερο ηλικιωμένοι οδηγοί με σύμμαχο το... νόμο δεν το βάζουν κάτω και κρατούν το τιμόνι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Τα περιστατικά, τα συμβάντα και τα παραδείγματα τις τελευταίες ημέρες πολλά, ενώ από τύχη και μόνο δεν έχουν υπάρξει και θύματα.

Τυχαία γεγονότα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων ή μία παράμετρος η οποία χρίζει διερεύνησης και περαιτέρω εξέτασης;

Στο προσκήνιο έχουν έρθει τα όρια ηλικίας στις άδειες οδήγησης, η λεγόμενη χρονική περίοδος της ιατρικής εξέτασης και αν αυτή αρκεί μετά από κάποια ηλικία για να συνεχίσει κάποιος να μετακινείται με το αυτοκίνητό του στους δρόμους.

Η εκπομπή Direct μέσα σε 20 λεπτά επιχειρεί να προσεγγίσει τα κακώς κείμενα στο καθεστώς το οποίο διέπει τις άδειες οδήγησης με φόντο και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα όρια ηλικίας.

Στο πλατό της εκπομπής o Μύρων Χαιρέτης, Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Ηρακλείου και ο Γιάννης Χλιαουτάκης, Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης.

Μην τη χάσετε: Απόψε στις 11:00 ο βράδυ, στην ΚΡΗΤΗ TV, με το Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News