Πολλά τα προβλήματα από τα 9 μποφόρ στην Κρήτη  

Κρήτη
Πολλά τα προβλήματα από τα 9 μποφόρ στην Κρήτη  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος των ισχυρών νοτιάδων που έφθασαν μέχρι και τα 9 μποφόρ βρέθηκε η Κρήτη με δεκάδες πύρινα μέτωπα, προβλήματα στις εναέριες και θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά και ζημιές από πτώσεις αντικειμένων.

Ζημιές λόγω του ανέμου

Κάδοι έκαναν βόλτα στους δρόμους και αντικείμενα αιωρούνταν, μπαλκονόπορτες και τζαμαρίες χτυπούσαν μανιωδώς σ’ ένα σκηνικό βγαλμένο από εφιάλτη.

Στην Αγία Τριάδα, στο κέντρο του Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων τα κεραμίδια από ένα ετοιμόρροπο κτίριο στην περιοχή έπεσαν στο αυτοκίνητο ενός κατοίκου, προκαλώντας ζημιές.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι ζητούν λύση, καθώς ζουν με τον τρόμο καθημερινά πάνω από τα κεφάλια τους και φοβούνται ότι το κακό δε θα αργήσει να συμβεί.

Το θέμα, μάλιστα, είχε αναδείξει πριν δύο μήνες η ΚΡΗΤΗ TV, ωστόσο δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή.

Στο «έλεος» των πυρκαγιών το νησί

Δεκάδες πύρινα μέτωπα, πάνω από 20, σε όλη την Κρήτη, με τους ισχυρούς νοτιάδες να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στα Χανιά, στις Στρόβλες του Δήμου Κισσάμου που ξέσπασε από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι σήμερα το πρωί είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Εκτός από τα Χανιά ο πύρινος εφιάλτης χτύπησε την Αχλάδα Μαλεβιζίου, στη Φοινικιά, στον Πατσό Αμαρίου , στη Λάστρο Σητείας, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου έμειναν μέχρι αργά το πρωί οι επιβάτες λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Λαχτάρησαν οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά που είχε σκοπό να δέσει στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της Κυριακής. Χρειάστηκε η συνδρομή ρυμουλκών που προσέγγισαν το πλοίο, το οποίο μετά από δίωρη ταλαιπωρία και αγωνία έδεσε στο λιμάνι.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News