Θερμοκρασίες για... πρωτιά στην Κρήτη - Με βροχή ξεκινάει η εβδομάδα

Κρήτη
Θερμοκρασίες για... πρωτιά στην Κρήτη - Με βροχή ξεκινάει η εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με… ανοιξιάτικο κλίμα, αλλά και βροχές θα ξεκινήσει η εβδομάδα για τους Κρητικούς.

Θερμοκρασίες - ρεκόρ σημειώθηκαν στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο, αφού το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 28 βαθμούς κελσίου, με τα Χανιά να έχουν την πρωτιά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, το μεσημέρι του Σαββάτου οι υψηλότερες μέγιστες τιμές καταγράφηκαν στα Φαλάσαρνα Χανίων, με 28.4 βαθμούς, στον Αλικιανό Χανίων με 28.3 βαθμούς, στο Κολυμπάρι Χανίων με 27.7 βαθμούς, στους Αγίους Πάντες Χανίων με 27.5 βαθμούς, στην Καρδίτσα με 27.3 βαθμούς, στην Κυπαρισσία με 27.3 βαθμούς και στη Μακρακώμη με 27.3 βαθμούς.

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει τη Δευτέρα στην Κρήτη, καθώς, μπορεί η θερμοκρασίες να διατηρηθούν – σχετικά – υψηλές για την εποχή, όμως σε αρκετές περιοχές του νησιού αναμένονται βροχοπτώσεις.

Τι καιρό θα έχει τη Δευτέρα στη χώρα;

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα αναμένονται τη Δευτέρα.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσει τοπικές λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 6 έως 13, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 20, και στην Κρήτη από 14 έως 24.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση κατά 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους και θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Κρήτης:

Στους 21°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία αύριο στο Ηράκλειο, ενώ αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται ασθενής βροχή το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 20°C  η θερμοκρασία και αναμένεται ασθενής βροχή από το βράδυ, οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 20°C  η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται ασθενής βροχή από το βράδυ, οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στους 19°C η θερμοκρασία, ενώ θα υπάρξουν νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Ίδιο το σκηνικό και στην Ιεράπετρα, με τη θερμοκρασία στους 19°C και νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 17°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 16°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 18°C αύριο η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία ενώ αναμένεται ασθενής βροχή από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 13°C η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 19°C η θερμοκρασία ενώ αναμένεται ασθενής βροχή από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

Στους 18°C αύριο η θερμοκρασία με νεφώσεις κατά περιόδους όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί πολύ ασθενής στα 2 BF.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News