default-image

«Ταφόπλακα» στη χρυσή ευκαιρία των σχεδίων βελτίωσης, λόγω… χρεών

Κρήτη
«Ταφόπλακα» στη χρυσή ευκαιρία των σχεδίων βελτίωσης, λόγω… χρεών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να άνοιξε ο δρόμος για των εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, όμως τα χρέη εκατοντάδων αγροτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βάζουν φραγμό στην ένταξη τους στα σχέδια βελτίωσης.

«Ταφόπλακα» στη χρυσή ευκαιρία των σχεδίων βελτίωσης βάζουν τα χρέη εκατοντάδων αγροτών προς την εφορία και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «κλειδί» στην όλη διαδικασία για την κατάθεση των φακέλων στα σχέδια βελτίωσης είναι η ρύθμιση των 120 δόσεων με παράλληλο κούρεμα προσαυξήσεων και τόκων έως 85%.

Ρύθμιση η οποία αναμένεται να μπει σε ισχύ έναν μήνα μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για τα σχέδια βελτίωσης, με την όλη κατάσταση να προκαλεί την οργή των αγροτών.

Σε αδιέξοδο βρίσκεται και ο Χρήστος, νέος αγρότης ο οποίος πόνταρε στο πρόγραμμα των σχεδίων βελτίωσης προκειμένου να προχωρήσει στις αναγκαίες εργασίες στο αμπέλι του.

Το πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης είναι ύψους 316 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια αφορούν το νησί μας.  Μάλιστα, όπως εκτιμάται οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 15.000 σε επίπεδο χώρας.

Όμως, χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, εκατοντάδες αγρότες θα μείνουν εκτός σχεδίων βελτίωσης!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μόλις 17 παραγωγοί σε επίπεδο χώρας έχουν λάβει το πράσινο φως στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ενώ σε επίπεδο Κρήτης, οι αιτήσεις που έχουν μέχρι σήμερα εγκριθεί δεν ξεπερνούν τις 5!

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News