Μακάβριο θέαμα στα Πιλαλήματα: Αναγνώρισαν ότι το πτώμα ανήκει στη «μερακλίνα» γιαγιά

Κρήτη
Μακάβριο θέαμα στα Πιλαλήματα: Αναγνώρισαν ότι το πτώμα ανήκει στη «μερακλίνα» γιαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία θλιβερή διαπίστωση προχώρησαν οι συγχωριανοί της 85χρονης Ειρήνης Ρουσάκη, αφού διαπίστωσαν ότι το άψυχο σώμα που βρέθηκε στη Σητεία ανήκει στην αγαπημένη τους «Μερακλίνα», η οποία αγνοείτο για 53 ολόκληρες ημέρες.

Οι πληροφορίες από την αρχή συνέκλιναν στο γεγονός ότι πρόκειται για την 85χρονη  Ειρήνη Ρουσάκη, που είχε εξαφανιστεί στις 24 Ιανουαρίου από το σπίτι της στα Πιλαλήματα Σητείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα της άτυχης ηλικιωμένης, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, βρέθηκε διαμελισμένο και σε προχωρημένη αποσύνθεση εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν πολύ καιρό εκεί, πάνω από την παραλία  της Λαγκάδας, μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων Καλό Νερό και Πιλαλήματα Σητείας, ενώ είχε δεχτεί επιθέσεις από όρνεα.

Αφού ο κυνηγός ξεπέρασε το πρώτο σοκ από το διαμελισμένο πτώμα της ηλικιωμένης γυναίκας που αναγνωρίστηκε από συγχωριανούς της αρχικά, ο κυνηγός διαπίστωσε και εκείνος από τα ρούχα της, ότι πρόκειται για την - μέχρι το πρωί της Κυριακής - αγνοούμενη 85χρονη Ειρήνη Ρουσάκη που ήταν γνωστή στους ντόπιους ως η «Μερακλίνα»,  παρατσούκλι το οποίο την ακολουθούσε από τα νιάτα της.

Σύμφωνα με τις πληροφοίες, η ταυτότητα της σορού της 85χρονης Ειρήνης Ρουσάκη επιβεβαιώθηκε και από τις Αστυνομικές Αρχές του Νομού Λασιθίου, ωστόσο η αναγνώριση της επίσημα θα γίνει από τους οικείους της.

Η σορός της Ειρήνης Ρουσάκη μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ για να γίνει η απαραίτητη νεκροψία νεκροτομή καθώς και οι εργαστηριακές αναλύσεις που απαιτούνται,  προκειμένου να δοθούν μέσω της  έκθεσης των ιατροδικαστών οι απαντήσεις στην οικογένεια της, οι οποίες θα ρίχνουν φως στα ακριβή  αίτια του θανάτου της.

Στο καθαρό σημείο όπου βρέθηκαν τα μέλη της σορού της 85χρονης, δεν υπήρχε υψηλή βλάστηση ενώ ήταν πάρα πολύ κοντά στο θερμοκήπιο του κ. Νίκου Κορνελάκη, αλλά και στο πεδίο έρευνας των διασωστών που την αναζητούσαν  για πολλές μέρες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς τις ημέρες της εξαφάνισης της,  επικρατούσαν θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως έως και 12 Μποφώρ που δυσκόλευαν τις κινήσεις των συνεργείων, τα οποία κινούνταν με αυτοκίνητο αλλά δεν μπορούσαν να πετάξουν το drone όπως σχεδίαζαν, για να ερευνήσουν ολόκληρη την περιοχή και σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μέτρων από τα Πιλαλήματα.

Να φεύγει ήταν η μόνιμη επιθυμία της

Η 85χρονη εξαφανίστηκε από την δημοτική  κοινότητα Πιλαλήματα  Σητείας  την Τετάρτη 24 Ιανουρίου, ενώ η αναζήτηση της ξεκίνησε την ίδια μέρα από την Αστυνομία τους  διασώστες  τους πυροσβέστες και τους Σαμαρείτες, καθώς είχαν  κινητοποιηθεί  όλες οι αρμόδιες για την εύρεση της  Αρχές.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης  γυναίκας χάθηκαν   τις πρωινές ώρες εκείνη την Τετάρτη ενώ οι αναζητήσεις άρχισαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στα Πιλαλήματα  από αστυνομικούς, Σαμαρείτες και διασώστες της ΕΔΕΑΚ  Σητείας. Από το μεσημέρι της Πέμπτης στις έρευνες πήραν μέρος, διασώστες και Σαμαρείτες της Ιεράπετρας.  καθώς και πυροσβέστες της  Γ’ ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

 Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, οι έρευνας παρέμεναν άκαρπες και διεξάγονταν κάτω από τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και θυελλώδεις βοριάδες στην περιοχή των Περβολακίων του Δήμου Σητείας, όπου είχε δηλώσει κάποιος κάτοικος της περιοχής ότι την είχε δει να περιφέρεται.

Η ηλικιωμένη, με το παρατσούκλι «Μερακλίνα» έμενε μόνη της στα Πιλαλήματα, έπασχε από Αλτσχάιμερ και καρδιολογικά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια συνήθιζε να φεύγει από το σπίτι της.

Ήταν πολύτεκνη με 11 παιδιά.

Την τελευταία φορά που έκανε ωτοστόπ και έφυγε από το σπίτι της, είχε βρεθεί σε ένα άλλο χωριό, στη Μαρωνιά Σητείας.

Ήθελε πάντα να πηγαίνει στο λιμάνι της Σητείας και έτσι έβγαινε στο κεντρικό δρόμο και ζητούσε από τους διερχόμενους να τη μεταφέρουν εκεί. 

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως γνώριζαν την ασθένεια και την εμμονή της να φεύγει και  αγνοούσαν την επιθυμία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News