Γιώργος Σαϊτάκης: Γιατρός από την Κρήτη στο Harvard με... υποτροφία

Κρήτη
Γιώργος Σαϊτάκης: Γιατρός από την Κρήτη στο Harvard με... υποτροφία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νέος Κρητικός επιστήμονας πρόκειται να μας κάνει σύντομα περήφανους αφού έχει ανοίξει ήδη τα φτερά του για τη σύγχρονη «Γη της Επαγγελίας».

Ο Γιώργος Σαϊτάκης είναι γιατρός Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής Αθηνών και έχει λάβει υποτροφία για τα θερινά τμήματα του Harvard.

Οι Έλληνες μπορεί να φεύγουν από τη χώρα τους για να κυνηγήσουν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ποτέ δεν την εγκαταλείπουν και δε ξεχνούν όσους έμειναν πίσω. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Έλληνας καθηγητής Οφθαλμικής Ογκολογίας του Harvard Ευάγγελος Γραγουδάς δίνει υποτροφία κάθε χρόνο σε έναν Έλληνα ειδικευόμενο γιατρό μέσω πανελληνίων εξετάσεων ώστε να "ανοίξουν οι πόρτες" για το σημαντικότερο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στον τομέα της οφθαλμολογίας.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί μόνο 30 μετεκπαιδευόμενοι από όλο τον κόσμο. Πρόκειται δηλαδή για τους κορυφαίους των κορυφαίων παγκοσμίως στο οποίο πρόγραμμα ο κ. Γραγουδάς εξασφάλισε μία μόνιμη θέση για έναν Έλληνα γιατρό.

Η διαδικασία επιλογής γίνεται με εθνικές εξετάσεις σε ειδικευόμενους γιατρούς του τρίτου και τέταρτου έτους. Φέτος ο Κρητικός Γιώργος Σαϊτάκης αναδείχθηκε πρώτος ανάμεσα σε 26 υποψήφιους από όλη την Ελλάδα.

Ήταν όνειρο ζωής που αποφάσισα να κυνηγήσω» θυμάται με συγκίνηση ο κ. Σαϊτάκης και συνεχίζει λέγοντας «η ηθική δικαίωση είναι πολύ σημαντική μετά την πολύμηνη και κοπιώδη προσπάθεια» όπως ανέφερε στην Νικολέτα Σφακιανάκη και την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News