Κρήτη

Ρεθυμνιώτης χορευτής μας παρασύρει στη μαγεία του χορού του!

Ο Γιάννης Τσιμπίδης κατάγεται από το Ρέθυμνο και χορεύει λατινοαμερικανικούς χορούς τα τελευταία 12 χρόνια.

Από μικρή ηλικία έκανε πρωταθλητισμό στην ενόργανη και σε πολεμικές τέχνες. Τα τελευταία 4 χρόνια χόρευε με τη Σοφία με την οποία και κέρδισε αρκετούς διαγωνισμούς και διεθνείς διακρίσεις. Στις χορογραφίες του εντάσσει κινήσεις και τεχνικές από πολλούς διαφορετικούς χορούς κάνοντας τον τρόπο που χορεύει πολυδιάστατο και ξεχωριστό. Χαρακτηρίζεται για την μουσικότητα του και τις ευφάνταστες χορογραφίες του. 

“Το συγκεκριμένο τραγούδι, είναι διασκευή ενός πολύ γνωστού κομματιού των Guns n Roses. Ήθελε ιδιαίτερη προσοχή και εντελώς διαφορετική προσέγγιση το εγχείρημα αυτό. Το τραγούδι αυτό δεν έχει τα τυποποιημένα πατήματα που έχει η Salsa, και έτσι έπρεπε να βρω νέους τρόπους να εκμεταλλευτώ την δυναμική του για περάσω το μήνυμα μου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έμαθα πολλά καινούργια πράγματα για το χορό, αλλά και τον εαυτό μου. Τόλμησα να βγω έξω από πράγματα που έχω κατακτήσει, και να δοκιμάσω αλλά και να δοκιμαστώ σε κάτι διαφορετικό.“

Στην εκπομπή “tag” στην ΚΡΗΤH TV παρουσίασε για πρώτη φορά μία καινούρια χορογραφία του που από την πρώτη ματιά σε μαγεύει.

Σχόλια