Το πιο θυελλώδες βράδυ... έχασαν τον ύπνο τους εξαιτίας των ανέμων

Κρήτη
Το πιο θυελλώδες βράδυ... έχασαν τον ύπνο τους εξαιτίας των ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βράδυ που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό πέρασαν οι Κρητικοί και κυρίως οι κάτοικοι, στις περιοχές των οποίων, λυσσομανούσε ο άνεμος.

Ένα βράδυ που σίγουρα θα θυμούνται για αρκερό καιρό πέρασαν οι Κρητικοί και κυρίως οι κάτοικοι, στις περιοχές των οποίων, λυσσομανούσε ο άνεμος.

Οι θυελλώδεις νοτιάδες είχαν ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να χάσουν τον ύπνο τους,  μικροί και μεγάλοι, αφού στην διάρκεια της νύχτας τα μποφόρ ήταν τέτοιας έντασης που έκαναν αν μη τι άλλο «αισθητή» την παρουσία τους.

Το βράδυ δεν κύλησε ομαλά για όλους, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες στο neakriti.gr, οι άγριες διαθέσεις του καιρού, σήκωσαν στο πόδι κατοίκους που πετάγονταν ακόμη και από τα κρεβάτια τους εξαιτίας της σφοδρότητας των ανέμων και κατευθύνονταν προς τζαμαρίες και μπαλκονόπορτες για να δουν τι συνέβαινε.

Εκτός από το «εκκωφαντικό» φύσημα του ανέμου, με το πρώτο φως της ημέρας , αναδείχτηκαν και σωρεία προβλημάτων, κυρίως σε ότι είχε να κάνει με τις συγκοινωνίες, εναέριες και θαλάσσιες, ακόμη όμως και με τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που καλούνταν να αντιμετωπίσει και να τα θέσει υπό έλεγχο η πυροσβεστική.

Πέραν αυτών όμως, η μανία των ανέμων με τις πολύ έντονες ριπές, ήταν τέτοια που υπήρξαν και αρκετές καταγραφές αντικειμένων που «εκτοξεύτηκαν» από τη μία στιγμή στην άλλη στους δρόμους.

Ενώ ζημιές προκλήθηκαν ακόμη και σε στύλους της ΔΕΗ, είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η κεντρική φωτογραφία από τη Βιομηχανική Περιοχή.

Και βέβαια υπήρξαν κοπές με κλαδιά δέντρων με κατάληξη στους δρόμους χωρίς να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ στη δίνη των ανέμων έπεσαν ακόμη και φωτεινοί σηματοδότες.

Ο καιρός σήμερα 

Και όλα αυτά την ώρα που βροχές και καταιγίδες,  τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια, ηπειρωτικά και νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, σημειώνονται σήμερα Κυριακή.

Το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη

Και ενώ κακοκαιρία καλά κρατεί στην υπόλοιπη Ελλάδα, για την Κρήτη σήμερα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Ενώ η θερμοκρασία από 15 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News