«Ξεπαγώνουν» έργα 2,5 εκ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
«Ξεπαγώνουν» έργα 2,5 εκ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοπράτηση δεκάδων έργων στον Άγιο Νικόλαο, συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Αντώνη Ζερβό να αναφέρεται σε μια σειρά παρεμβάσεων και μελετών που θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή.

Όπως η Πλατεία Βερντέν στη Νεάπολη αλλά και οι δρόμοι του νερού και της θρησκείας.

Όσο για τις γκρίνιες και τα παράπονα τοπικών παραγόντων σε σχέση με τις ανύπαρκτες εργασίες συντήρησης σε τουριστικές περιοχές, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου δηλώνει ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα, μέσω δύο εργολαβιών για το πάνω και κάτω Μεραμπέλο, συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

Η καθημερινότητα του πολίτη καθώς και η ολοκλήρωση της υποβολής του φακέλου για την εγγραφή της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελούν βασικοί στόχοι του δήμου Αγίου Νικολάου. 

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος ετοιμάζει και ένα μουσικό έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε συναυλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο δήμος Αγίου Νικολάου πρόκειται να αναδείξει το μνημείο του Πάπα Αλέξανδρου του πέμπτου ο οποίος όπως είναι γνωστό έζησε στην Ιταλία και πέθανε το 1410 ως Πάπας στη Μπολόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News