Σε ετοιμότητα οι Λιμενικές Αρχές λόγω ισχυρών ανέμων

Κρήτη
Σε ετοιμότητα οι Λιμενικές Αρχές λόγω ισχυρών ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύμα νοτιάδων, υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη συνθέτουν στο σκηνικό του καιρού, με αρκετούς πολίτες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε κοντινές παραλίες του Ηρακλείου.

Στις 12 το μεσημέρι, η θερμοκρασία έφτασε στους 28 βαθμούς κελσίου στα Φαλάσαρνα, στους 27 βαθμούς στις Βρύσες Χανίων, στους 26 βαθμούς στο Ηράκλειο και στην Ελούντα.

Για ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο καλεί στους ιδιοκτήτες σκαφών να φροντίσουν για την ασφάλεια τους.

Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής ενώ στη συνέχεια από τα δυτικά του νησιού θα αρχίσουν να στρέφονται από δυτικές διευθύνσεις.

Και ενώ στο νησί μας, επικρατούν ισχυροί νοτιάδες, ζέστη και σκόνη, σε ορισμένες περιοχές της χώρας καταγράφονται βροχές και καταιγίδες.

Παράλληλα, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η επόμενη βδομάδα δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες αλλαγές στον καιρό χωρίς να αποκλείεται η Κρήτη να επωφεληθεί από μια πιθανή αναδημιουργία των συστημάτων που ενδεχομένως να φέρει τις πολυπόθητες βροχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News