Από χάρμα οφθαλμών... χώρος ρύπανσης - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Κρήτη
Από χάρμα οφθαλμών... χώρος ρύπανσης - Αποκαρδιωτικές εικόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από χάρμα οφθαλμών σε... χώρο ρύπανσης και υποβάθμισης έχει μετατραπεί το τεχνητό ρυάκι, τα σιντριβάνια και οι χώροι πρασίνου της ανάπλασης πέριξ του παλαιοντολογικού μουσείου στο Ρέθυμνο. Ο δήμος Ρεθύμνου προσανατολίζεται σε ανάθεση του έργου συντήρησης σε ιδιώτη με τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να μην γίνει ξανά η περιοχή αυτή, εστία ανάπτυξης κουνουπιών.

Την αδυναμία του να διαχειριστεί την ανάπλαση γύρω από το παλαιοντολογικό μουσείο στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου εκφράζει ο δήμος που στοχεύει στην ανάθεση σε ιδιώτες υδραυλικούς, μηχανολόγους και εργάτες καθαριότητας την ομαλή λειτουργία του τεχνητού ρυακιού, των σιντριβανιών με τον φωτισμό τους και τους χώρους πρασίνου που έχουν καταντήσει εστίες ανάπτυξης κουνουπιών το καλοκαίρι και ακαθαρσιών από ζώα όλο τον χρόνο.

Οι περίοικοι αναγνωρίζουν ότι, όταν παραδόθηκε το έργο απέδωσε μια υπέροχη νέα πνοή στην περιοχή, όμως τώρα κάθε άλλο παρά όμορφη αισθητικά και καθαρή περιβαλλοντικά είναι αυτή η γειτονιά στο κέντρο της πόλης που προσελκύει τουρίστες λόγω του παλαιοντολογικού μουσείου.

Μετά από κωλυσιεργία ετών, ο δήμος Ρεθύμνου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Μίνω Αλεφαντινό, θα αναλάβει δράση με προϋπολογισμό 26.000 ευρώ, ώστε να ο βρεθεί ανάδοχος που θα διατηρεί την περιοχή, όπως είχε προβλεφθεί στη... μακέτα της τότε ανάπλασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News