Σε αναβρασμό η Σητεία για τον εκπαιδευτικό - αγροίκο! Απίστευτες μαρτυρίες

Κρήτη
Σε αναβρασμό η Σητεία για τον εκπαιδευτικό - αγροίκο! Απίστευτες μαρτυρίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Σητείας με αφορμή τη καταγγελία μητέρας μαθητή δημοτικού ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα βιαιοπραγίας από καθηγητή ειδικότητας.

Το καταγγελλόμενο συμβάν φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό το οποίο έχει εξοργίσει τους γονείς μαθητών, οι οποίοι προχώρησαν στη συλλογή υπογραφών ζητώντας την αποχώρηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV μητέρα η οποία κίνησε τη σχετική διαδικασία της συλλογής υπογραφών, καταθέτει την άποψη της γύρω από τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθηγητή ειδικότητας.

Ο εκπαιδευτικός ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου φέρεται να χαστούκισε μαθητή της τετάρτης τάξης δημοτικού για μια απορία, θα κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου να καταθέσει εγγράφως την άποψη του για το επίμαχο θέμα το οποίο έχει κάνει άνω κάτω τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ανησυχία των γονέων είναι έκδηλη, με τους ίδιους να έχουν στείλει το μήνυμα ότι δεν θα στείλουν για μάθημα τα παιδιά τους, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιστατικού για τη προστασία των μαθητών.

Εκπρόσωπος γονέων Δημοτικού Σχολείου Σητείας

«Ο γιος μου επανειλημμένα μου είχε πει ότι ο… άνθρωπος αυτός μιλάει άσχημα και ότι βρίζει», αναφέρει η κ. Βίκυ Κουτάντου, εκπρόσωπος γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Διευκρινίζοντας πως στην αρχή δεν έδινε σημασία.  «Έλεγα παιδί είναι και ότι μπορεί να τα… «φουσκώνει», ώσπου την περασμένη Παρασκευή είδαμε τα παιδιά να βγαίνουν κλαμένα από το μάθημα του στη 1.45 αντί στη 1.15 που σχολάνε κανονικά».

Ωστόσο ο γιος της, όπως τονίζει της ζήτησε να πάει στην Αστυνομία. «Τον ρώτησα γιατί αλλά κάποια στιγμή το θέμα… ξεχάστηκε. Το Σαββατοκύριακο του έκανα ερωτήσεις, όμως δεν έπαιρνα απαντήσεις».

Έγγραφη καταγγελία

Στην αρχή της εβδομάδας, όπως τονίζει και συγκεκριμένα «από Δευτέρα, μητέρες άρχισαν να μιλάμε μεταξύ τους και τότε η κάθε μια ανέφερε κάποια μεμονωμένα περιστατικά.  Η διευθύντρια του σχολείου μας διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ότι είχε κάνει συστάσεις στον ίδιο».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «μετά τη καταγγελία μητέρας για το περιστατικό με το χαστούκι στο άλλο σχολείο, ως γονείς καταθέσαμε έγγραφη καταγγελία στη διεύθυνση του σχολείου μας, με κοινοποίηση στον Σύλλογο Γονέων και στο Α.Τ. Σητείας, ζητώντας την αποχώρηση του εκπαιδευτικού από το σχολείο μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News