Κρήτη

Του ήρθε «μπιλιετάκι» με καθυστέρηση... δύο ετών

Προ απροόπτου βρέθηκε ένας Κρητικός ο οποίος έλαβε κλήση με… χρονοκαθυστέρηση για μία παράβαση που είχε κάνει το 2015.

Όπως καταγγέλλει ο Μ.Ασ. στο neakriti.gr, στις 25 Δεκεμβρίου 2015 και ενώ οδηγούσε με τη μηχανή του στον ΒΟΑΚ, ξεπέρασε το όριο ταχύτητας με αποτέλεσμα να τον πιάσει το ραντάρ: «φορούσα κράνος, το μπουφάν που ενδείκνυται για τη μηχανή, ενώ είχα και τις πινακίδες μου. Όμως έτρεχα με 125 χιλιόμετρα και το όριο ταχύτητας είναι 90».

Όπως αναφέρει ο ίδιος «δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2017 ήρθε στο σπίτι η κλήση. Με ενημέρωσαν πως το πρόστιμο είναι στα 350 ευρώ και αν το πλήρωνα μέσα στις επόμενες 10 μέρες, θα μειωνόταν το ποσό κατά το ήμισυ».

Ωστόσο, αυτό που οδήγησε σε αγανάκτηση τον Μ. Ασ. είναι το γεγονός πως σήμερα το πρωί τον πήραν τηλέφωνο από την Τροχαία και του ζήτησαν να παραδώσει το δίπλωμα για 60 μέρες.

Τα ερωτήματα που θέτει ο καταγγέλλων είναι: «Γιατί μου ήρθε ετεροχρονισμένα η κλήση και γιατί καθυστερημένα μου ζήτησαν να παραδώσω το δίπλωμα; Πώς λειτουργεί το σύστημα; Αν δε σήκωνα το τηλέφωνο σήμερα για οποιοδήποτε λόγο, τι θα γινόταν;».

Η απάντηση στα ερωτήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή της κλήσης συνήθως απαιτεί εύλογο χρονικό διάστημα διότι χρειάζεται χρόνος να συγκεντρωθεί το φιλμ από το ραντάρ και στη συνέχεια να αποσταλούν οι κλήσεις στους πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει την παράβαση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αφαίρεση του διπλώματος η Τροχαία ενημερώνει απευθείας τον παραβάτη όταν εκείνος πληρώνει την κλήση. Αν δεν το παραδώσει μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται βάσει νόμου, μετά από λίγο καιρό αποστέλλεται απόφαση προκειμένου να παραδώσει το δίπλωμά του.

Σχόλια