Κρήτη

Προτάσεις και δράσεις για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης του ελεύθερου χαρακτήρα των δημοσίων χώρων κι έπειτα από έκκληση στην προηγούμενη συνέλευση ατόμου με αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνέλευση το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 12:15, από τις «Φυλές του Πάρκου» για την υπεράσπισή του με θέματα την ενημέρωση από τις ομάδες εργασίες, καθώς θα τεθούν προτάσεις και συντονισμός καινούργιων δράσεων για εντός κι εκτός του Πάρκου.

Επίσης, την ίδια μέρα, μετά το πέρας της συνέλευσης, στις 15:00 οι
«Φυλές του Πάρκου» θα προβούν στην κατασκευή ράμπας στην είσοδο του πάρκου επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, για την πρόσβαση των συμπολιτών μας με αναπηρία (Αμεα).

 

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Επανειλημμένα, έχει ζητηθεί από το Δήμο Ηρακλείου να κατασκευάσει τη ράμπα στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο αγώνας για μία κοινωνία αποδοχής της βιοποικιλότητας και της ανθρώπινης ποικιλομορφίας είναι κοινός.

Υποστηρίζοντας στην πράξη το δικαίωμα στην ελεύθερη και απρόσκοπτη μετακίνηση όλων, την αξιοπρέπεια και τον αυτοπροσδιορισμό, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη δράση με την παρουσία σας.

Από τις 12:00 θα λειτουργεί υπαίθριο καφενείο, όπου θα διατίθενται καφές και διάφορα πρωινά συνοδευτικά, που θα έχουμε φτιάξει νωρίτερα στις εστίες μας. Τα κέικ και οι πίτες είναι καλοδεχούμενες!

Θα στήσουμε ένα μεγάλο τσουκάλι για να μαγειρέψουμε και να φάμε όλες κι όλοι μαζί. Κι επειδή μας ταιριάζει η αυτοοργάνωση και έχουμε το νου μας να μην κάνουμε κι άλλα σκουπίδια, για λόγους πολιτικούς και περιβαλλοντικούς, σας καλούμε να φέρετε μαζί σας ένα φλιτζάνι, ένα ποτήρι, ένα βαθύ πιάτο κι ένα κουταλοπίρουνο. Και θα ήταν ωραία να τα αφήσετε φεύγοντας για να εξοπλίσουμε την κουζίνα για τις επόμενες συναντήσεις μας».

Σχόλια