default-image

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο στην «κυρία Καίτη»

Κρήτη
Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο στην «κυρία Καίτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη και πόνος στο τελευταίο αντίο της συνταξιούχου καθηγήτριας Γαλλικών που κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας του Μασταμπά και ετάφη στο νέο κοιμητήριο.

Η είδηση του θανάτου της Αικατερίνη (Καίτη) Κορνάρου-Μαλαθράκη, προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όσους τη γνώριζαν, ενώ σχετικά σχόλια υπήρξαν και στα social media για την ιδιαίτερη δύναμη με την οποία αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας της.

Η μια σπουδαία εκπαιδευτικός με καταπληκτική προσωπικότητα, ήταν πολύ αγαπητή στους συναδέλφους της, αλλά και σε όσους μαθητές είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν ως καθηγήτρια αλλά και ως υποδιευθύντρια, καθώς είχε διατελέσει στη θέση αυτή στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μαθητές της χρόνια μετά συνέχιζαν να την αποκαλούν «κυρία Καίτη...» σταματώντας τη στο δρόμο. Κι εκείνη τους θυμόταν όλους έναν κι έναν!

Η Καίτη Κορνάρου είχε παντρευτεί το γεωπόνο, ερευνητή και καθηγητή του ΤΕΙ Νίκο Μαλαθράκη, που έφυγε από τη ζωή το 2007, και είχαν αποκτήσει δύο κόρες. Η Καίτη Κορνάρου είχε υπηρετήσει στο εξατάξιο Γυμνάσιο Μοιρών ενώ για το θάνατο της συνταξιούχου καθηγήτριας, τόσο ο Σύλλογος των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου, όσο και το Δ.Σ. της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης εξέδωσαν ψήφισμα.

Η Καίτη Κορνάρου, σύμφωνα με το ψήφισμα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, ήταν μια εκλεκτή καθηγήτρια με πλούσιο διδακτικό έργο, ζήλο και προσφορά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Μάλιστα, ο Σύλλογος των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου και το Δ.Σ. της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, αντί για στεφάνι, θα καταθέσουν χρηματικό ποσό στη μνήμη της για την ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, αλλά και ποσό για τη σίτιση απόρων συμπολιτών μας, αντίστοιχα. Ανάλογο ήταν και το αίτημα της οικογένειάς της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News