default-image

«Κρατάει» την «καμπάνα» των 38 ετών για τη σφαγή στη Χρυσοστόμου

Κρήτη
«Κρατάει» την «καμπάνα» των 38 ετών για τη σφαγή στη Χρυσοστόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει η ποινή των 38 ετών που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στον 49χρονο Κρητικό, ο οποίος τον Αύγουστο του 2011, είχε δολοφονήσει - με συνολικά 28 μαχαιριές - την 45χρονη Ελένη Πανταγάκη, σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, όπως είχε ενημερώσει σχετικά το neakriti.gr τους αναγνώστες του σε προηγούμενο δημοσίευμα, μετά την παραίτηση του 49χρονου άνδρα από την έφεση που είχε καταθέσει ενάντια στην απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η έφεση δεν εκδικάστηκε: Έτσι, όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, η πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του 49χρονου άνδρα, παραμένει ως έχει.

Σχεδόν επτά χρόνια, λοιπόν, μετά την πρωτοφανή σφαγή κατά την οποία είχε βρει φρικτό θάνατο η 45χρονη Ελένη Πανταγάκη, και παρ’ ολίγον να χάσουν τη ζωή τους ο σύζυγό της, υποστράτηγος ε.α. και διοικητής - τότε - του ΤΑΕ Μοιρών, Τηλέμαχος Πανταγάκης, αλλά και μια 40χρονη –τότε- γυναίκα, η υπόθεση φαίνεται ότι «κλείνει» αναφορικά με το δικαστικό της σκέλος. 

Το χρονικό της σφαγής

Το πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα συμβάν το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας, και παρ’ ολίγον να στοιχίσει τη ζωή σε δύο ακόμη άτομα, είχε εκτυλιχθεί το βράδυ της 10ης Αυγούστου του 2011, σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, στο Ηράκλειο. Όλα ξεκίνησαν όταν μια 40χρονη - τότε - γυναίκα, η οποία διέμενε σε διαμέρισμα που νοίκιαζε από τον Τηλέμαχο Πανταγάκη και τη σύζυγό του, έκανε παράπονα στο ζευγάρι για το γείτονά της. 

Ο λόγος για το μετέπειτα αυτουργό της σφαγής. Ο ηλικίας 49 ετών - σήμερα - Κρητικός φέρεται να απειλούσε και να έβριζε τη γειτόνισσά του, η οποία το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός της μαζί με δύο ακόμη φιλικά της πρόσωπα. Ο Τηλέμαχος και η Ελένη Πανταγάκη πήγαν στην πολυκατοικία και αρχικά προσπάθησαν να μιλήσουν στο 49χρονο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της κοπέλας, το οποίο συνόρευε με το εκείνο του δράστη. 

Η 45χρονη αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του 49χρονου. Έτσι κι έγινε… Ο δράστης άνοιξε την πόρτα και χίμηξε στην άτυχη Ελένη Πανταγάκη, την οποία σκότωσε με συνολικά 28 μαχαιριές... Ωστόσο, ο 49χρονος δεν αρκέστηκε εκεί. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο διαμέρισμα της 40χρονης άνοιξαν την πόρτα και αντίκρισαν σοκαρισμένοι την Ελένη Πανταγάκη νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος. 

Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στο 49χρονο και τον Τηλέμαχο Πανταγάκη, ο οποίος προσπάθησε να αφοπλίσει το δράστη, που συνέχιζε να κρατά το μαχαίρι. Ο τελευταίος κατάφερε τελικά να τραυματίσει σοβαρά τον τότε διοικητή του ΤΑΕ Μοιρών. Στη συνέχεια επιτέθηκε με το μαχαίρι και εναντίον της νοικάρισσας, η οποία είχε στο μεταξύ κρυφτεί στο μπάνιο του διαμερίσματός της. Σημειώνεται ότι και η 40χρονη τραυματίστηκε από το μαχαίρι, ωστόσο φέρεται να σώθηκε από την πόρτα που εμπόδισε το δράστη να μπει μέσα στο μπάνιο!

«Μου επιτέθηκαν πέντε άτομα»

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το Δεκέμβριο του 2012, στη Νεάπολη Λασιθίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον είχε κρίνει τότε ένοχο με μειωμένο καταλογισμό, καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή κάθειρξης 38 ετών για την ανθρωποκτονία και τις απόπειρες ανθρωποκτονίας, συν 22 μήνες για τις πλημμεληματικές πράξεις της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News