40 μέρες χωρίς τη Λουλουδιά του, αβάσταχτος ο πόνος για τον Λουδοβίκο

Κρήτη
40 μέρες χωρίς τη Λουλουδιά του, αβάσταχτος ο πόνος για τον Λουδοβίκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγαπητή Λουλουδιά που γεννήθηκε το 1920, έφυγε ταπεινά τον περασμένο Φεβρουάριο και αυτήν την Κυριακή θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο.

Γλυκύτατη, καλοσυνάτη και χαμογελαστή. Αυτή ήταν η μαμά του Λουδοβίκου των Ανωγείων ή οποία και «έφυγε» για τη γειτονιά των Αγγέλων, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο πόνος και η απουσία μιας μάνας όσος καιρός και αν περάσει δε μπορεί να γιατρευτεί. Πλέον συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον χαμό του μητέρας του Λουδοβίκου των Ανωγείων και όπως ο ίδιος σχολιάζει για την αξιολάτρευτη μητέρα του:

Τη μάνα είτε την έχεις, είτε δεν την έχεις, θα είναι πάντα εκεί.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Αριστείδης ο Χαιρέτης της είπε:

Οι βιόλες σου μυρίζουνε και κάθε μέρα ανθούνε

εσύ είσαι που σταμάτησες τα χρόνια να περνούνε.

Τα Ανώγεια στα μέσα  Φεβρουαρίου βυθίστηκαν στο πένθος και ο πόνος ήταν αβάσταχτος για τον Λουδοβίκο που λάτρευε όσο τίποτε άλλο την Λουλουδιά, τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο.

Ο ίδιος αδυνατώντας να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή θέλησε να την αποχαιρετήσει με μία ανάρτηση και μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λέγοντας λίγα αλλά γεμάτα θλίψη λόγια:

«Μάνα μου υπερήφανη και ντροπαλή μου Μάνα. Δεν το πιστεύω πως χτυπά για σένα η καμπάνα. Πάει…».

Μέσα από την εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV , τα περασμένα Χριστούγεννα, η Βούλα Νεονάκη στην διάρκεια ρεπορτάζ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη μαμά του Λουδοβίκου σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις.

Ο ίδιος μιλούσε τότε για τον πιο γοητευτικό ήχο της μάνας του φορώντας το δαχτυλίδι της, κάθε πρωί που σηκωνόταν και για τα τριαντάφυλλα που της πήγαινε για να τα στολίσει.

Παρακολουθείστε μέσα από τη συνέντευξη του Λουδοβίκου την παρουσία της μητέρας του Λουλουδιάς, στα 05.30 αλλά και 17.53. του ρεπορτάζ.

Λουδοβίκος των Ανωγείων , αναμνήσεις και έθιμα από τις γιορτές στα γραφικά Ανώγεια from Andriani Crete TV on Vimeo.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News