Αναβολή στη δίκη για το τραγικό τροχαίο με το διανομέα  

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη για το τραγικό τροχαίο με το διανομέα  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 29χρονο διανομέα ταχυφαγείου «ξύπνησαν» σήμερα στις δικαστικές αίθουσες, με τη δίκη τελικά να αναβάλλεται.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, κάθισε για να δικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - ένας 31χρονος κτηνοτρόφος.

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», μετά από αίτημα της πλευράς της πολιτικής αγωγής, δηλαδή της οικογένειας του θύματος.

Να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, κάθισε για να δικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - ένας 31χρονος κτηνοτρόφος.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 17 ετών, ενώ ο 31χρονος άνδρας είχε κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Ωστόσο, η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο κι έτσι σήμερα, δέκα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, λαμβάνοντας, εν τέλει, αναβολή «αορίστως».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου του 2008. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 31χρονος έκανε βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης, προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα.

Στη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, άνδρες του Λιμενικού Σώματος έκαναν σήμα στον 31χρονο να σταματήσει. Αντ’ αυτού, ο τελευταίος ανέπτυξε ταχύτητα και αφού παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, κατευθύνθηκε προς τη γέφυρα της Καλλιθέας.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, φτάνοντας στη συμβολή των λεωφόρων Καζαντζίδη και Ικάρου, ο κατηγορούμενος παραβίασε εκ νέου φανάρι που ήταν «κόκκινο». Εκείνη την ώρα, είχε την ατυχία, να διασχίζει την Ικάρου με μηχανάκι ο αείμνηστος Πετράκης.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα ο 29χρονος να τραυματιστεί σοβαρά. Όπως ανέφερε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος όχι μόνο δεν σταμάτησε τότε για να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα, αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο και τον άφησε αβοήθητο.

Ο Πετράκης διακομίστηκε στο εφημερεύον Νοσοκομείο και εισήχθη στην Εντατική. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα έμελλε να υποκύψει τα τραύματά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News